'hz. Mevlana'yı Anlamak İnsanlığı Anlamak Demektir'

Konya’nın Karapınar ilçesinde belediye tarafından düzenlenen, Hz.

Mevlana’nın 738. vuslat yıl dönümü anma programı halktan yoğun ilgi gördü
Yoğun yağmura rağmen düzenlenen programa iştirak eden Karapınar halkı Hz. Mevlana’yı 738. vuslat yıl dönümünde bir kez daha andı.
"Hz. Mevlana asırlar geçse bile insanların yol göstericisi olmaya devam edecektir" diyen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, “Mevlana geçmişten günümüze İslam ahlakı ve peygamber sevgisi ile ışık saçıyor. Onun düşüncesindeki sevgi, hoşgörü ve Allah sevgisini insanlar hissedebilmeli ve yaşamalıdır. Hz. Mevlana’yı bir kez daha sizlerle anmanın gururu içerisindeyim.” dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, ‘Mevlana’yı Anlamak’ konulu konferans verdi. Onu anlayıp onun yolundan gittikten sonra hayatın daha renkli ve daha güzel geçeceğini söyleyen Doç. Dr. Karataş, “Mevlana’yı anlamak insanlığı anlamak demektir. İnsanlar hem yaşantılarına devam edip hem de Mevlana’yı okuyup günlük hayatlarına uygulayabilirler. Bu şekilde insanların hayatlarının daha kolaylaştığını göreceksiniz. Hayatı Mevlana’daki gibi aşkla yaşamak çok önemlidir. O dünyadaki barış kapısı, hoşgörü insandır. Bir insan ne kadar kötü ne kadar zalimde olsa Mevlana ismi ile adeta kötü alışkanlıklarını unutabilmektedir.” şeklinde konuştu.
Karapınar spor salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, sivil toplum kuruluş başkanları, parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.