Bakan Eker Bdp'liler Hakkında Sert Konuştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Sur İlçe Kongresi`nde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin AK Parti ile demokratikleşme konusunda büyük adımlar attığını belirterek, sivil anayasanın hayata geçirilmesi için gösterdikleri çabaya herkesin katkıda bulunmasını istediklerini söyledi.

Bakan Eker Bdp'liler Hakkında Sert Konuştu
AK Parti Diyarbakır Sur İlçe Kongresi`ne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in yanı sıra Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğullar, İl Başkanı Halit Advan, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Kürt meselesi başta olmak üzere Türkiye`nin bütün sorunlarını sivil ve demokratik rejimi geliştirmek suretiyle çözmeye çalıştıklarını, ancak birilerinin politik çıkarları zarar görecek diyedemokratikleşme çabalarına bomba atıp kurşun sıktığını belirterek, "Kürt meselesinin demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözülmesi, Türkiye`de barışın ve huzurun ihdas edilmesi, hükümetimizin politikasıdır. Barışa kurşun sıkanlara, ölümden ve öldürmeden politik çıkar bulanlara inat bunları yapıyoruz. Üzerine kabus gibi çöken zihniyet nedeniyle Diyarbakır sorunlarını çözemiyor. Diyarbakır`ı yenileme çabalarımız ve bu alandaki diyalog çabalarımız karşılık bulamıyor. Karşınızda yumruk varsa sıkamıyorsunuz.Biz barıştan söz ediyoruz, onlar barışa kurşun sıkıyor" dedi

Silvan Barajı`nın temelinin atılacağını, bu amaçla kurulan şantiyenin basılıp araçlarının yakıldığını ifade eden Bakan Eker, şöyle devam etti: "Çünkü barajın yapılmasını istemiyorlar. Baraj olursa Diyarbakır`daki işsiz iş bulacak. Diyarbakırlının iş bulmasını istemiyorlar. Çünkü iş bulursa onların istismar alanlarından biri kapanmış olacak. Devlet Kürt dilini, kimliğini inkar ediyor diyorlar, bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Devlet TRT 6`yı açıp 24 saat yayın yapınca ona çıkan sanatçıyı ölümle tehdit edip ona saldırıyorlar, TRT 6 izlenmesin diyorlar. Niye Kürtçe programlarından rahatsız oluyorsunuz, Kürtçe sizin tekelinizde mi? KimTürkiye`nin haklarına kavuşmasını istiyor, kim Kürtlerin kültürel haklarına sahip olmasını istiyor, bunu için samimiyetle mücadele veriyor, kim istismar ediyor, millet bunu görüyor. AK Parti Kürt milletvekilleri, bakanları Kürtçe konuşunca bundan rahatsız oluyorlar. Çünkü Milletvekilleri ve Bakanlarının Kürtçe konuşması onları rahatsız ediyor. Çünkü bu onların işine gelmiyor. AK Parti`liler olarak, Türkiye`de Türkler gibi Kürtlerin de Kürtler gibi Arapların da herkesin temel insan haklarından istifaetmesini, kültürel haklarını kullanmasını, kültürlerini geliştirmelerini istiyoruz ve bunu adım adım uygulamaya koyuyoruz. Tıpkı şu ana kadar AK Parti hükümeti iktidarında atılan adımlar gibi. Bundan sonra da demokratikleşme ve sivilleşmeyle hayata geçecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." "KÜRTLER ONLARIN UMRUNDA DEĞİL" BDP`lilere atıfta bulunan Bakan Eker, "Bunlar politik çıkarları için mücadele ediyorlar, Kürtler onların umrunda değil. Onlar ölüm, öldürmek, mayın döşemek, bomba atmak ve kurşun sıkmakla uğraşıyorlar, biz ise ölüme, öldürmeye inat barış, huzur, kardeşlik, sevgi ve birlik diyoruz. Ölüme inat barışı savunuyoruz, öldürmeye karşı barış, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik diyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Sizinle birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. AK Parti`ye karşı durmalarının tek nedeni budur. ÇünküAK Parti ilk defa bir siyasi partinin bu bölgede insanlarla kendi kimlikleri ve kültürleriyle genel başkanından en sade üyesine kadar Türkiye`nin gerçeklerinin farkında olarak Türkiye`nin sorunlarını vatandaşlarla birlikte çözmeye çalışıyor. Onlara inat, barışı bu topraklarda hakim kılacağız. Bu kentin ruhunda barış var. Bu şehirde bin sene herkes farklı kültürler, inançlar, etnik yapılar, görüşler birlikte yaşadı. Bu şehir bu medeniyetin kurulduğu yerdir. Şimdi bakıyorsunuz özbeöz Kürt kardeşine bile kendiörgütünden değil diye, kendi silahlı örgütünü kutsamıyor diye ona kurşun sıkıyor, ona hayat hakkı tanımıyor. Milletimiz bu uygulamalarla kimin ne peşinde olduğunu görüyor. Terörle, terörist eylemlerle, terörün tüm metotlarıyla mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA