Türkiye Kamu

24.

12.2011 - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4/C`li çalışanların sorunlarının çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine mektup gönderdi.

Mektupta kamuda en zor şartlar altında çalışan kesimin 4/C`liler olduğuna işaret edilerek, haziran ayında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi amacıyla yapılan düzenlemede 4/C`lilerin unutulduğu ifade edildi.

Geçici işçilerin maaşlarının son derece düşük olması nedeniyle zor durumda kaldığı, aile yardımı ve çocuk parasından faydalandırılmadığı, döner sermaye ve fazla mesai ücreti de alamadıkları anlatılan mektupta, sorunların çözümü için bu personelin kadroya geçirilmesi istendi.

Düzenlemeler kapsamında kurumlara özel değişiklikler yapıldığı ve 4/C`liler arasında çalışma şartları ve özlük hakları bakımından farklılıklar oluşturulduğu savunulan mektupta, şunlar kaydedildi:``Kamu istihdamında yeknesaklığın ve adaletin sağlanabilmesinin yolu, kamudaki çok başlı yapıyı sonlandırmaktan ve tüm çalışanların iş güvencesi, sosyal haklar, toplu sözleşmeli ve grevli sendikal hak ve izin haklarını da içeren, insanca yaşayabileceği bir ücret aldığı, asli ve süreklilik arz eden bir statüye kavuşturulmasından geçmektedir. Bu doğrultuda, farklı hukuki statü çerçevesinde istihdam edilen personelin haklarının kadrolu memurlara yaklaştırılması ve mağduriyetlerin acilen giderilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir.

Anayasamızın eşitlik ilkesinin bir gereği olarak, ayrım yapılmaksızın tüm kamu personeli arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması, sosyal devlet ilkesinin aileyi ve çocukları koruma mantığının, istisnasız tüm çalışanlarımıza uygulanması, sayın Hayati Yazıcı`nın 7 ay önce verdiği aile yardım ödeneği sözünün hayata geçirilmesini beklemekteyiz.

657 sayılı Kanunun 4-C maddesi uyarınca geçici olarak çalıştırılan on binlerce personel ve aileleri, yapılacak düzenleme ve çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararı ile sorunlarının çözüme kavuşturulmasını umutla beklemektedir.``
Kaynak: AA