İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı başladı

İstanbul'un yüksek yerlerine mevsimin ilk karı yağdı.

İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı başladı
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, yaptığı açıklamada, İstanbul ve Marmara'da etkili olan yağmur ve soğuk havanın etkisiyle yüksek yerlere kar düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''İstanbul'da dün 11 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı, öğle saatlerinden itibaren yağışla birlikte hızla düştü. Gece yarısından itibaren kuvvetli poyraz ile birlikte Çamlıca, Kayışdağı, Ümraniye, Pendik ve Beykoz'un yüksek yerleri ile Sarıyer Hisarüstü, Tarabya, Levent ve Zincirlikuyu'da kar yağışı görüldü. Diğer yerlerde karla karışık yağmur etkili oldu. İstanbul'da sabah saatlerinde 2 derece olan sıcaklık, en yüksek 5 dereceye kadar çıktı. Yağışın aralıklarla yüksek kesimlerde kar olarak, alçak kesimler de de karla karışık yağmur ve yağmur şeklinde akşam saatlerine kadar devam etmesini bekliyoruz. Esenyurt, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca'da köprülerde ve viyadüklerde, özellikle don ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olmasını istiyoruz.''

Hava sıcaklığının yarın çok bulutlu olarak en düşük 3 derece, en yüksek ise 7 derece olacağını ifade eden Güler, yarından itibaren yağışın İstanbul'u terk etmesini beklediklerini söyledi.

Güler, pazartesi gününden itibaren de sıcaklıkların tedricen yükselmesini, pazartesi günü parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklığın 9 derece olmasını, salı günü az bulutlu 10 derece olmasını, diğer günlerde de sıcaklıkların mevsim normalleri civarına yükselmesini tahmin ettiklerini vurguladı.
Kaynak: AA