Hatay'da Noel Kutlamaları

Hatay`ın merkez ilçesi Antakya`daki Ortodoks kilisesi ile St.

Hatay'da Noel Kutlamaları
Pierre Kilisesi`nde Noel ayini düzenlendi. Antakya`daki Hıristiyanlar, İsa`nın doğumunun 2011`nci yılını kiliselerde düzenlenen Noel Ayinleriyle kutladılar.

Ortodoks Hıristiyanlar, Ortodoks Kilisesi`nde papazlar Dimitri Doğum ile Can Delüller`in yönettiği ayine katıldılar. Kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda Ortodoks Hıristiyan, kilise girişinde mum yakıp dua ettiler.

Katolik Hıristiyanlar ise dünyanın ilk mağara kilisesi olan ve Hıristiyanlığın ilk yayıldığı yer olarak bilinen St. Pierre Kilisesinde düzenlenen ayine katılarak dua ettiler. St.Pierre Kilisesi`nde düzenlenen ayini Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli yönetti. Buradaki ayinde Hıristiyan çocuklardan oluşturulan St. Pierre Kilisesi Korosu, Hz.Meyrem`in Hz. İsa`yı dünyaya getirmesini anlatan ilahiler okudular.

Antakya`daki Ortodoks kilisesinde düzenlenen ayin sonrası kiliseden çıkan Hıristiyan vatandaşlara Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş tarafından havai fişek sürprizi yapıldı.

Hatay`da ilk defa bir belediye başkanı Noel kutlamaları dolayısıyla havai fişek gösterileri düzenlettirdi. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hıristiyan vatandaşların kutladığı Noel bayramı dolayısıyla Ortodoks kilisesinde düzenlenen ayin sonrası havai fişek gösterisi düzenlettirdi. Kiliseden çıkan Hıristiyan vatandaşlar, Başkan Savaş`ın bu sürprizine alkışlarla karşılık verdi.
Kaynak: İHA