Futbol

23.

12.2011 - Hırvatistan`ın en başarılı futbol takımlarından biri olan Dinamo Zagreb`in yeni teknik direktörü Ante Çaçiç oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde, Zagreb`in Maksimir Stadı`nda 7 Aralık`ta Fransa`nın Lyon takımına 7-1`lik skorla mağlup olan Dinamo Zagreb`in eski teknik direktörü Krunoslav Yurçiç`in yerine, Zagreb`in Lokomotiva takımını çalıştıran 58 yaşındaki Ante Çaçiç geldi.

Dinamo Zagreb Başkanı Mirko Barişiç, Zagreb`de düzenlediği basın toplantısında, Ante Çaçiç`in takımın başına geçmesinin iyi bir karar olduğunu belirterek, yeni hocalarına güvendiklerini söyledi.

Barişiç, Ante Çaçiç`in 1,5 yıllık sözleşme imzaladığını ifade ederek, yeni teknik direktörün Portekiz`de yapılacak devre arası kampında takımın başında olacağını sözlerine ekledi.

Çaçiç, böylece 2000 yılından bu yana Dinamo Zagreb`in 14. teknik direktörü oldu. Aralarında ünlü Bosna-Hersekli teknik adamlar Miroslav Blajeviç ve bir zamanlar Trabzonspor`u da çalıştıran Vahid Halilhociç`in de bulunduğu Dinamo Zagreb`de, 2000`den bu yana görev yapan teknik direktörler, Avrupa Kupaları`nda konulan hedeflere ulaşamadıklarından dolayı başkan Zdravko Mamiç taraından sık sık değiştiriliyor.

(ZLT-ÖMR-GKH)
Kaynak: AA