Turkcell'in 2012 Hedefi ''hızlı Büyüme''

``2012 yılındaki en büyük amacımız, hızlı büyümeyi sürdürmek``-``Avrupa coğrafyasında Almanya merkezli olarak yatırımlarımızısürdürüyoruz``-``2012 yılında önceliklerimiz arasında T serisi cihazlarıüretmeyi sürdürmek yer alıyor``-``Van`da yaşayan ve hattı daha önce çeşitli sebeplerden kapanan16 bin müşterimizin yakınlarıyla iletişim sağlaması içinhattını açtık``(fotoğraflı-görüntülü)ANTALYA - 23.

12.2011 - Süleyman Elçin - Turkcell Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, 2012 yılına müşterileriyle birlikte daha güçlü ve hazırlıklı olarak girdiklerini bildirdi.

Selen Kocabaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılına müşterileri ile birlikte daha güçlü ve daha hazırlıklı olarak girdiklerini kaydetti. Kocabaş, ``2012 yılındaki en büyük amacımız, hızlı büyümeyi sürdürmek. Doğru şekilde doğru yatırımlarla büyüme arzusundayız`` dedi.

Türkiye pazarında yeni alanlarda ciddi bir hareketlilik olduğunu ifade eden Kocabaş, çalışmalarında mobil iletişimin ötesinde internet dünyasına da büyük önem verdiklerini dile getirdi. Türkiye`de akıllı cihazların pazardaki kullanımının yüzde 10 civarında olduğunu belirten Kocabaş, pazarda yüzde 90`lık bir ihtiyaç olduğunu ve bu pazarı değerlendirmek için ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Türkiye`nin ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Kocabaş, şöyle konuştu:``Sosyal paylaşım sitelerini kullanmakta Türkiye ilk 5 ülke arasında. Türk insanı teknolojiye meraklı ve kullanmakta hevesli. Birbirleriyle iletişim kurmaya çok istekli. Türk insanı internet aracılığıyla dünyanın bilgisine daha hızlı ve etkin şekilde neden ulaşmasın. Yüzde 10`lu rakamların hızlı bir şekilde yukarılara gideceğini öngörüyoruz. Kurumsal hayatta akıllı telefon kullanma oranı yüzde 30`lara yaklaştı. Yıllar itibariyle bu yüzdeler katlanarak artacaktır. Bu nedenle T serisi akıllı telefonlar çıkarttık. Bu telefonları çıkarmamızın temel sebebi cihaz üreticilerine büyük bir rakip olmak değil, akıllı telefon kullanımını artırmak, müşterilerin uygun fiyata bu cihazları kullanabilir hale gelmesini sağlamak. 2012 yılında önceliklerimiz arasında T serisi cihazları üretmeyi sürdürmek yer alıyor.``-Fiber internet yatırımları devam edecek-2011 yılında Superonline ile birlikte Türkiye`de 28 bin kilometre sabit internet kullanıcıları için fiber internet yatırımı yaptıklarını anlatan Kocabaş, ``Türkiye pazarında ADSL ve bakır ile internete ulaşımı çok cüzi hızlarla sağlayabiliyorduk. Pazarın bütünü fiber yatırımlarına devam ediyor. 2012 yılında da fiber internet yatırımlarına hızla devam edeceğiz`` diye konuştu.

Turkcell`in yazılım ve ana şebeke yatırımlarını da sürdürdüğünü kaydeden Kocabaş, 3G`nin üzerine gelen hızların devrimsel teknolojiler olmadığını, evrimsel teknolojiler olduğunu ifade etti. 4G ile ilgili yatırımlar yaptıklarını da anlatan Kocabaş, Turkcell`in 3G hızının Amerika`daki 4G hızından daha hızlı olduğuna dikkati çekti.

Turkcell`in 9 ülkede 63 milyon müşterisi olduğunu, 9 ülkeden 5`inde ise pazar lideri olduklarını hatırlatan Kocabaş, ``2011 yılında Almanya operasyonuna başladık. Almanya`da T-Mobile`ın altyapısını kullanıyoruz. Almanya`da yaşayan ciddi bir Türk nüfusu var. Almanya içinde Türkiye ile konuşma ve buradaki belli servisleri kullanma anlamında fırsat ve heyecanımız devam ediyor. Var olduğumuz pazarlarda büyümeyi amaçlıyoruz. Avrupa coğrafyasında Almanya merkezli olarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz`` diye konuştu.

-Van depremi-Van depreminin ardından Turkcell ekibinin adeta seferberlik ilan ettiğini vurgulayan Kocabaş, şöyle konuştu:``Kıvraklık ve çeviklik anlamında çok önemli bir çalışma yaptık. Teknoloji ve mobiliteyi kullanmak da çok önemli. Mobil cihazlarımızla farklı noktalarda olsak dahi hızlı şekilde örgütlendik. Van`a yakın bölgelerdeki Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Ankara gibi bir çok ilden ekipleri hızlı bir şekilde Van`a yoğunlaştırdık. Bir çok mobil istasyonu Van`a kaydırdık. Öncelikle iletişim sıkıntısını yaşatmamak için altyapımızın temelini sağlamlaştırdık.``Altyapıyı sağlamlaştırdıktan sonra müşteri odaklı çalışmalar yaptıklarına değinen Kocabaş, ``Bölgedeki her müşterimize yakınlarıyla konuşmaları için 100 dakika konuşma, 100 SMS sağladık. Van`da yaşayan ve hattı daha önce çeşitli sebeplerden kapanan 16 bin müşterimizin yakınlarıyla iletişimi sağlaması için hattını açtık. Telefonunu açan ya da mesaj atan, ama ardından iletişim kopukluğu olan kişilerin lokasyon bilgilerini noktasal olarak tespit ettik. Devletin ekiplerine hasarları tespit etmek için tablet bilgisayarlar gerekiyordu, hızlı bir şekilde bu tabletleri ilgili kişilere sağladık`` dedi.

(SE-GÜÇ-TNC-TNÇ)
Kaynak: AA