Telekulak Operasyonunda 5 Tutuklama

İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, Çin`den sahte belgelerle cep telefonu, gizli kameralar, ortam dinleme cihazları getirerek kaçakçılık yaptığı iddia edilen 12 kişiden, 5`i tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nün operasyonunda gözaltına alınan gümrük memurluğundan atılma H.M. ile emniyet müdürü M.A. ve kardeşi S.A`nın da aralarında yer aldığı 12 kişi, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu`na muhalefet, Haberleşme ve Telsiz Kanunu`na muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, mal varlığını aklamak" suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından zanlılardan 1`i serbest bırakılırken 11`i"tutuklanmaları istemiyle" nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Zanlılardan H.M, S.A`nın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, emniyet müdürü M.A`nın da aralarında yer aldığı 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında arandığı öğrenilen İ.A, arkadaşlarının durumunu öğrenmek için adliyeye gelince, polisler tarafından gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ne götürülen İ.A`nın sorgusunun ardından adliyeye gönderileceği bildirildi.
Kaynak: İHA