Nba

23.

12.2011 - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi`nde 7 sezon Utah Jazz formasını giyen Türk basketbolcu Mehmet Okur, 2. tur draft hakkı karşılığında New Jersey Nets`e takas oldu.

Brook Lopez`in sakatlığı nedeniyle en az şubat ayına kadar oynayamayacak olması üzerine uzun oyuncu arayışına giren Nets, bu sorunu, Enes Kanter`i de kadrosuna katarak bu mevkide bolluk yaşayan Utah Jazz`dan Mehmet Okur`u transfer ederek giderdi ve oyuncunun transferi karşılığında 2. tur draft hakkını Jazz`a verdi.

NBA`deki ilk deneyimini 2002 yılında geldiği ve iki yıl geçirdiği Detroit Pistons`da yaşayan Mehmet Okur, geçen sezon sakatlığı nedeniyle Utah Jazz formasıyla sadece 13 maça çıkabilmişti.

New Jersey Nets`in genel menajeri Billy King, takasla ilgili açıklamasında, Mehmet Okur`un, hem takımın boy ortalamasını artıracağını hem de skor desteği sağlayacağını söyledi. King, Türk basketbolcunun 3 sayı çizgisinin dışından yapacağı katkının da takıma büyük yararı olacağını kaydetti.

(İNT-ÇAĞ-GKH)
Kaynak: AA