Kent Konseyi İstişare Toplantısı Mühendis ve Akademisyenlerle Sürdü

Malatya Kent Konseyi`nin öncülüğünde ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır`ın başkanlığında yürütülen istişare toplantıları devam ediyor.

Kent Konseyi İstişare Toplantısı Mühendis ve Akademisyenlerle Sürdü
İstişare toplantısına, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadim Ceylan, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Alpaslan, Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Suat Cambazoğlu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ekmekyapar, Elektrik ve Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Mamiş, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahimTürkmen, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. Ali Karcı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedri Özten, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ali Fırat, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, Fevzi Çiçek, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Yavaş, Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Yaşaroğlu, Şehir Planlayıcıları Odası Başkanı Mehmet Gül, Harita Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Fikret Ercan ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Murat Özdemir katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eksiklikleri görmek ve daha doğrusunu yaparak Malatya`yı yaşanılabilir bir şehir yapmak için ortak aklı referans aldıklarını belirterek, "Biz hiçbir zaman `yaptık oldu` mantığıyla çalışmadık, çalışmayacağız. Kimin daha iyi fikri varsa biz ona açığız. İlimizde geçmişten günümüze gelen çarpık yapılaşmalar söz konusu, bu da beraberinde ulaşım, yeşil alan gibi birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Biz sorunlarla mücadele ederken diğertaraftan yeni konut alanları, yeşil alan için çalışma yapıyoruz" dedi. Yerel Gündem 21`lerin Kent Konseylerine dönüş serüveni hakkında bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Kent Konseyi olarak dönem dönem farklı alanlarda hizmet üreten sektörler ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini, sahada çalışanlar ile eğitim verenlerin bir araya gelerek şehrin geleceğine katkı sağlamalarının önemine vurgu yaptı. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Kadim Ceylan, Malatya halkının belediyenin çalışmalarından memnun olduğunu, bu çalışmaların artarak devam edeceğine hiç şüphelerinin olmadığını belirterek, Malatya`nın geleceğini ilgilendiren her çalışmada Mühendislik Fakültesi olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti

Yapı denetim firmalarının seçiminin müteahhitlerce yapılmamasının daha uygun olacağına vurgu yapan İnşaat Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Türkmen, yapı denetim firmalarının denetimlerinin de bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirterek, Malatya Belediyesi`nin çalışmalarının geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi olduğuna işaret etti. Mimarlar Odası adına söz alan Mahmut Yaşaroğlu, Malatya Belediyesi`nin son dönemde yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde çağdaş bir kent olmaya doğru hızla ilerlediğini belirterek, bazı caddelerde planlanan tek yön uygulamalarının başlatılmasının trafiği rahatlatacağını belirtti. İnönü Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Karcı, özel sağlık sektörünün Kışla Caddesi`nde yoğunlaşması ile birlikte trafik sıkışıklığının bu bölgede had safhaya ulaştığını, bu sıkıntının giderilmesi için özel sağlık sektörünün buradan taşınması gerektiğini belirtirken, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ekmekyapar; şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılması için alt merkezlerin oluşturulması, güney ve kuzey çevre yolu projesinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesigerektiğini söyledi. Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ise Malatya Belediyesinin çöp dökme alanını değiştirmesini takdirle karşıladıklarını, Malatya`nın her geçen gün temiz su ihtiyacının arttığını bu doğrultuda Sürgü ve Takas suyunun Malatya`ya getirilmesinin önemini vurgularken, Malatya`nın birinci derece deprem bölgesi olduğunu bu anlamda her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Yavaş, yağmur sularının kanalizasyon şebekelerine aktarılmasının sürekli sorunlar oluşturduğunu bu suların drenaj sistemi ile Karakaya Baraj gölüne aktarılması gerektiğini söyledi. İnşaat Mühendisleri Başkanı Bedri Özten ise, Malatya Belediyesinin altyapı çalışmalarında yoğun bir şekilde çalıştığını fakat TEDAŞ`ın teknik ekip eksikliğinden dolayı aynı paralelde yoğunlaşamadığını belirterek, yapılan her çalışmada kollektif çalışmanın daha iyi sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi. Programın sonunda tekrar söz alan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, büyük şehir olmadıklarını fakat büyükşehir gibi çalışarak, Malatya`nın her yerine hizmet götürmeye çalıştıklarını, bu çalışmalarının artması için de herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, yapılan istişare toplantılarını bu anlamda çok önemsediklerini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA