Ekonomik Krizin Çıkış Anahtarı Google

Teknolojik gelişmeler ekonomik hayatın her alanında firmalara iktisadi büyüme, zaman tasarrufu ve kolaylık sağlarken, buna paralel olarak şirketlerin internet pazarlama kanallarına ayırdıkları çalışma bütçeleri her geçen gün artıyor.

Ekonomik Krizin Çıkış Anahtarı Google
Bu pazarlama stratejilerinden biri olan ve Türkiye`de Google optimizasyon olarak bilinen arama motoru optimizasyonu çalışması, hedef müşterileri web sitelerine çekmek isteyen firmalar tarafından son yıllarda büyük rağbet görüyor.

Trakya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi`ndeki AR-GE faaliyetleri ile sektörün lider firması, Kobimedya Bilişim ve Medya Hizmetleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, internet devi haline gelen ve bir nevi tekelleşen Google, ekonomik krizin çıkış anahtarı olarak farklı bir önem teşkil ediyor. Türk internet kullanıcılarının yüzde 95 gibi büyük bir bölümünün bilgiye Google arama motoru ile ulaştığını ifade eden Kobimedya Bilişim yetkilileri, optimizasyon çalışması ile firma web sitelerininsektörlerindeki hedef kelimelerde, Google 1.sayfada çıkmasının son derece değerli olduğunu vurguladı

Kobimedya firması yetkilileri, şunları kaydetti: ``Google`da 1.sayfada olmak oldukça avantajlıdır. Firmaların potansiyel müşterileri genellikle 1. sayfadaki web siteleri ile ilgilenirler ve seçtikleri anahtar kelimeler ile internet sitelerine bilinçli şekilde erişirler.Ayrıca kullanıcılarda 1. sayfadaki sitelerin prestijli ve güvenilir şirketlere ait olduğu kanısı çok yaygındır.Sektöründe başarılı birçok şirket en etkin reklâmı bu sayede yapmaktadır.Teknolojik gelişmeler ,işletmeler tarafındanuygulanmadığında her şeyden önce maliyet ve zaman kaybına sebep olmaktadır.Kriz dönemlerinde zamanı boşa harcamak , para kaybetmekle aynı değerdedir. Ekonomik krizin nedeni ne olursa olsun ,meydana gelen yeni rekabet düzenine uyum sağlayamayan işletmeler krizin en ağır faturasını ödemek zorunda kalırlar``.
Kaynak: İHA