Özel Fırat İlköğretim Okulu'nun Sosyal Başarıları Tescillendi

Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu`nun 2010-2011 eğitim öğretim yılındaki sosyal içerikli yedi projesi sertifikayla ödüllendirildi.

Bunlar arasında Trafik Okulu, Beyaz Bayrak, Sağlıklı Beslenme Okulu ve Mavi Gök Yeşil Bayrak gibi projeler bulunuyor. Okul Müdürü Ramazan Bayram, "Aldığımız bu sertifikalarla kalitemiz belgelendi." dedi.

Müdür Bayram, proje çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yıl boyunca başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti. Okulun başarılarından dolayı verilen sertifikalardan ziyade, öğrencilerin bilinçlenmesinin kendileri açısından daha önemli olduğunu belirten Bayram, "Bilinçli toplum olabilme adına bu projeleri önemsiyoruz ve eksiksiz bir şekilde katılmaya çalışıyoruz. Ayrıca okulumuzun kendi bünyesinde yaptığı birçok sosyal sorumluluk projesi de bulunuyor. Bunlar arasındaki `Saklama Paylaş` projesiyle öğrencilerimiz, oyuncaklarını başka okullardaki arkadaşlarına hediye ediyor. Ayrıca Van depremzedelerine para, gıda, kırtasiye ve giysi yardımında da bulundular. Somali ve yardıma muhtaç diğer ülkeler için de okulumuzda çeşitli kampanyalar düzenledik." dedi.

Okulun akademik başarılarının yanında sosyal projelerin de gerekli ve önemli olduğuna dikkat çeken Ramazan Bayram, amaçlarının kendisi değil, toplum için yaşayan fertler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Balıkesir`de eğitim adına çok ciddi çalışmalara imza attıklarını kaydeden, Bayram, "Bu projelerimizle öğrencilerimiz, kantin alışverişini bile bilinçli yapıyor. Bunlar bir kereye mahsus değil, tekrarla davranış haline getirilmesi gereken projelerdir. Ayrıca çalışma aşamasında olan iki projemiz daha var. Hayata geçirmek için Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na başvurduk. Kabul edilirse mahallemize, yaralanmaları azaltan çevreye uyumlu oyun parkı yapacağız. Ayrıca sınıflarda teknolojinin daha üst sevilerde kulanılması için bir projemiz de var." diye konuştu.
Özel Fırat İlköğretim Okulu`nun sosyal projelerine verilen sertifikalar şunlar: Toplam Kalite Ekip Dalı Balıkesir Birinciliği, Trafik Okulu, Beyaz Bayrak, Cambridge ESOL YLETEST, Mavi Gök Yeşil Yaprak, Çevre Eğitiminde Başarılı Okul ve Sağlıklı Beslenme."