Hanım Lokallerine Kayıtlar Başladı

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri, her geçen yıl kent genelinde yaygınlaşıyor.

Çubuk’ta 18’incisi hizmete açılan lokaller, masa tenisinden kültürel gezilere, platesten eğlence programlarına kadar birçok etkinlikle Başkentli kadınların ortak buluşma adresi oluyor. “Öğrenmek, öğretmek, rahatlamak, üretmek ve paylaşmak” gibi gayelerle çalışmalarını sürdüren lokallerden 51 bin 162 üye faydalanıyor. Hanım lokallerinin yeni dönem kayıtları başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek’in de katkılarıyla 2000 yılında ilk hanımlar lokalini hizmete açtıklarını hatırlattı. Gökçek açıklamasında, “Toplumun ve ailenin temel taşı kadındır anlayışıyla, kadının sosyalleşmesi, toplumda var olması, kendini ifade etmesi adına, özellikle ev kadınlarının kendini geliştirmesi, evdeki stresi atıp, zamanını kaliteli geçirmesi için bir yaşam alanı oluşturmaya karar verdik ve bugün ülkenin tamamına yayılan benzer lokallerin ilkini hayata geçirdik.” dedi. “Başkent’in en büyük ailesi” diye nitelendirdiği hanım lokallerinde çok güzel eğitimler verildiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, şunları ifade etti: “Lokallerimiz spor amaçlı gibi görünse de başka pek çok aktivite bulunuyor. Bilgisayar, NLP, İngilizce gibi kişisel gelişim kursları büyük ilgi görüyor. Üyelerimiz halk dansları, Türk halk müziği, sanat müziği gibi kurslardan edindikleri tecrübeleri yılda bir defa sahnede de sergiliyorlar. Çeşitli gezilere katılıyorlar. Burada da çok güzel paylaşımlar oluyor. Kitap okuma alanları, çocukları için kreşler var. İki lokalde yüzme havuzu var. Çeşitli takı tasarım, turistik eşya yapımı ile ilgili kurslar da çok ilgi görüyor. Seminerler düzenleniyor. Yani hem okul, hem eğlence, hem de rehabilitasyon bir arada.”

HANIM LOKALLERİ SAYISI 18`E ULAŞTI
Ankara’da yaşayan 18 yaş üstü hanımların boş zamanlarını değerlendirdiği Hanımlar Lokali, Başkent’te Ayaş’tan Pursaklar’a, Çankaya’dan Şentepe’ye 18 ayrı merkezle hizmet veriyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 11 yıldır uzman eğitimci ve sporcu kadrolarla faaliyetlerini sürdüren Hanımlar Lokali, hanımlara sportif faaliyetler olarak masa tenisi, air hokey, bilardo, satranç, abolone, step-aerobik-kondisyon, yüzme, halk oyunları gibi imkanlar sunuyor.
Sosyal ve kültürel faaliyetler olarak ise Türk sanat müziği, Türk halk müziği, bağlama, ud, gitar, piyano, org, İngilizce, bilgisayar, diksiyon, resim kursları; el sanatları, takı tasarım, tiyatro gibi hobi kursları düzenliyor. Lokallerde ayrıca güzellik salonu, sağlık salonu, sauna, kütüphane gibi hizmetler de sunuluyor. Hanımlar, Çankaya ve Şafaktepe Hanım lokallerinde bulunan yüzme havuzlarından da yararlanabiliyor.
Yıllık kayıt sistemiyle üyelerini konuk eden Hanım Lokallerinin 2012 yılı kayıtları da başladı. Hanım lokallerine kayıt olmak için, ikametgah belgesi, 2 adet fotoğraf, sportif etkinlikler için sağlık raporu, kimlik fotokopisi ile lokalde üye kayıt formunu doldurmak yeterli oluyor. Üye olmak isteyen hanımlardan yıllık 100 TL ücret alınıyor.