Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Türkiye`de yeni bir başlangıç yapılacaksa anayasa ile birlikte yapılması gerekenin ülkenin karanlık geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.
HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni anayasada Kürtlere kapsamlı hak tanınması gerektiğini belirten Bozyel, mevcut anayasadan herkesin rahatsız olduğunu kaydetti. Bozyel, "Türkiye toplumu değişik kesimleriyle birlikte bu anayasadan rahatsızlığını dile getiriyor. Mevcut sistemden şikayetler var. Yeni bir anayasa yapılacaksa bu nasıl olmalı? Ya da nasıl bir anayasa Türkiye sorunlarına çözüm getirebilir? Hesapları yapılmalıdır. Yapılacak yenianayasa öncelikle özgürlükçü bir ruhla yapılmalıdır. Bildiniz gibi başta 12 Eylül Anayasası olmak üzere önceki anayasalar otoriter bir anlayışla örülmüştür. Yeni anayasada bu normların esas alınması söz konusu değildir" dedi
Geçmiş ile yüzleşilmeden yapılan bir anayasanın başlangıç sayılamayacağını belirten Bozyel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Türkiye anayasa ile yeni bir başlangıç yapacaksa, yapılması gereken Türkiye`nin suçlarla örülmüş karanlık tarihiyle yüzleşmesidir. Geçmişiyle yüzleşmeyen bir anayasa ile yeni bir başlangıç yapılamaz. Yeni bir anayasa Türkiye`nin bütün farklılıklarını, bütün çoğulcuğunu baştan kabul etmelidir."