Engelliler Takı Tasarımı Yapıyor

Erzincan’da ‘Takı Tasarım Kursu’na katılan 15 zihinsel ve bedensel engelli genç, yaptıkları birbirinden güzel eserlerle takdir topluyor.

6 ay devam edecek kursta engellilere günlük 15 TL para ödeniyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Sümer İş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği`nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Takı Tasarım Kursu’na, 18 yaş üstü zihinsel ve bedensel özürlü gençler katılıyor. 15 özürlü kursiyer, öğreticiler nezaretinde ortaya birbirinden güzel takılar çıkarıyor. 6 ay sürecek takı tasarım kursunda öğrencilere 15 TL para ödenirken, kurs sonunda da ‘İş Gücü Yetiştirme Belgesi’ verilecek.
‘Takı Tasarım Kursu’na’ katılan zihinsel engelli kursiyerler, yaptıkları takılar ile ortaya güzel eserler çıkardı. Hafta içerisinde günde 3 saat kurs alan ve öğreticiler ile birlikte takı yapan kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitim verilerek bilgi ve beceri sahibi olmaları sağlanıyor. Böyle önemli bir kursta bulunmaktan ve kendilerini geliştirmek için tanınan imkandan memnun olan zihinsel ve bedensel engelli kursiyerler, kursa katıldıkları için çok mutlu olduklarını ve meslek öğrendiklerini söylediler.

Sümer İş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus
Kabil, takı kursuna 15 engelli gencin katıldığını ve hafta içerisinde hengür 3 saat takı yaptıklarını belirtti. Kabil, “Engelli gençlerimiz kursa altı ay devam edecekler. Takı tasarım yapımı, işçiliği konusunda çalışmalar yapıyorlar. Tabii ki bundaki ne büyük hedefimiz, bu gençlere takı yapım işçiliği, alanında teorik ve uygulamalı eğitim vererek bu gençlerimizi bilgi beceri sahibi yapmaktır. Daha sonra vereceğimiz iş gücü yetiştirme belgesi ile hem işe girme imkanı sağlayacaklar, hem de evde yapacakları takılar ile ailelerine katkı sağlayacaklar.” dedi.
Kabil, kursa katılan gençlere, mutlu birey mutlu aile hedefini kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “İnşallah işe yetiştirme konusunda da çalışmalarımız devam edecek. Zihinsel engelli gençlerimiz yaptıkları çalışmalar ile göz doldururken, kendilerini bu alanda geliştiriyorlar.” diye konuştu.