Adanaspor, Adana 1905 Galatasaray’ı Farklı Yendi

Adana Genç Erkekler Basketbol 1.

Küme’nin son haftasında Adanaspor, Adana 1905 Galatasaray’ı Menderes Spor Salonunda konuk etti. Maç 75–51 Adanaspor`un üstünlüğüyle sona erdi.

Hakkı Karaçalı’nın Teknik Komiserliğini yaptığı karşılaşmada, Feyyaz Demir ve Alper Bozyel düdük çaldı. İlk periyoda geride başlayan turuncu beyazlılar 16 sayı hanesine yazdırırken, rakibi 1905 Adana’ya 19 sayı verdi.

İkinci periyotta ise soyunma odasına başa baş gidildi (36-33). Üçüncü periyotta ise adeta kendine gelen Adanaspor, rakibine sadece 9 sayı verdi. Son periyotta ise skor tabelasına 75-51 maç sonucunu yazdırdı. Turuncu beyazlılarda en skorer oyuncu 37 sayı ile Özgür Ayna olurken; maçı 70’e yakın sporcuların ailesi, basketbol severler ve Adanasporlu yöneticiler takip etti.

Adanaspor Kulübü Yöneticisi Uğur Üzer maç sonu yaptığı açıklamada, “Gençlerimize her zaman, her platformda güvendik. Güvenmeye de devam edeceğiz. Seneye A takımımıza sporcu yetiştirdiğimizi umut ediyoruz. Adanaspor’un altyapısında bir sporcunun oynaması Adana’da gerçekten gurur verici. Çünkü basketbolcu gençlerimiz kaybolup gitmiyor, direk olarak a takımımızda forma şansı bulabiliyor. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bu galibiyetimizi desteklerini esirgemeyen Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevki-Serdal Adalı’ya ve kulüp başkanımız Tevriz Dura’ya armağan ediyoruz.” dedi.

Adanaspor’un altyapı antrenörü Ersin Berküren ise, iyi sezon geçirdiklerini ve geleceğe yatırım yaptıklarının altını çizdi. Berküren, seneye final oynayacaklarını da sözlerine ekledi.