Yönetder, Üst Düzey Yöneticileri Bir Araya Getirdi

Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER), kamu ve özel sektörün üst yöneticilerini buluşturdu.

Özel sektörün başarılı iş adamlarından Hidromek Makine Sanayi’nin kurucusu Hasan Basri Bozkurt, bürokrasinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Bozkurt, karayollarında çalışan işçiyken, bir hayalle nasıl başarılı bir işadamı olduğunu paylaştı.
YÖNETDER, Ankara Balgat’taki merkez binasında başarıyı konu alan bir seminer düzenledi. YÖNETDER’in bu defaki başarılı yönetici örneği Hidromek’in kurucusu Hasan Basri Bozkurt’tu. Toplantıya Bozkurt’un yanı sıra Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Büyükşehir Genel Sekreteri ve Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Sekreteri Ali Yüksel gibi üst düzey yöneticiler katıldı.
Seminerde yöneticilere seslenerek başarı hikayesinden bahseden Bozkurt, kendisinin karayollarının bursuyla üniversite okuduğunu ve karayollarında mühendis olarak çalışmaya başladığını aktardı. Karayollarında çalıştığı dönem kurduğu hayali kendisini dinleyen yöneticilerle şöyle paylaştı: “Karayollarında hayranlıkla baktığımız bu iş makinelerini birgün Allah nasip ederde yapmak nasip olur. Bütün idealim buydu.”
Yıllar önce kurduğu hayali gerçekleşmiş olan ve başarılı bir iş adamı sıfatıyla sektör yöneticilerine seslenen Bozkurt’un hayat hikayesi dinleyiciler tarafından takdirle karşılandı.

"YÖNETDER`İN AMACI YÖNETİCİLERİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEK"
YÖNETDER Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem Özdoğan, derneğin neden kurulduğu ve amaçları hakkında bilgi verdi. 32 üst düzey yönetici tarafından 2010 yılının şubat ayında kurduklarını hatırlatan Özdoğan, “Derneğimiz yalnıca kamu yöneticilerine değil, özel sektörün üst düzey yöneticilerine ve aynı zamanda üniversitelerin yöneticilerine hitap eden bir dernektir. Üçünü bir araya getirmek ve buradan doğacak sinerji ile katkı vermek amacıyla kurulmuştur” dedi.
Özdoğan, derneğin asıl hedefini ise şöyle anlattı: “Ülkemizin yöneticilerinin kalitesini yükseltmek, onları eğitmek, onlara bir şey katabilmek, bu maksatla esasında ülkemize katkıda bulunmak. Derneğimiz yeni doğdu, bazı şeyleri yeni yapıyoruz ama son derece hızlı programlar yapıyoruz. Hemen hemen her haftaya bir program düşüyor.”