Mhp İl Başkanı Topçu: Eşkıya Üniversite Kampüslerinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Uludağ Üniversitesi’nde okuyan 3 öğrencinin satırlarla yaralanmasıyla ilgili olarak, “Artık eşkıya sadece dağlarda değil üniversite kampüslerinde öğrencilerin can güvenliğini tehdit ediyor.

” dedi.

Tevfik Topçu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Günışık ile Görükle’ye giderek yaralanan öğrencileri ziyaret etti. Ziyarete Bursa İl Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Şimşek ve Nilüfer İlçe Başkanı Hakan Yürük de katıldı.
Burada Ülkü Ocakları İl Başkanı Günışık ile ortak bir basın açıklaması yapan Topçu, hükümetin açılım politikaları sonucunda bu sürece gelindiğini savundu.
Topçu, şunları kaydetti: “Artık eşkıya sadece dağlarda değil üniversite kampüslerinde öğrencilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Üzülerek belirtmeliyiz ki olay sonrasında tıp fakültesine getirilen yaralı öğrencileri merak eden arkadaşları hastane önüne geldiğinde polis tarafından orantısız güç kullanılarak dağıtılmaya çalışılmıştır. Birkaç kendini bilmezin öğrencileri dağıtma esnasında kaba kuvvet kullanarak öğrencilere sinkaflı hakaretler yağdırması, mağdur olan öğrencileri ve bizleri ziyadesiyle üzmüştür.”
“Doğuda kendisine taş atanlara şeker ikram edenlerin, güzel Bursamızda misafir olan vatan sevdalılarına bu kötü muamelesi bizleri hayrete düşürmüştür.” diyen Topçu, “Ülkemizin en değerli kurumlarından biri olan emniyet teşkilatımızın kendilerine yakışmayan davranış şekli sergileyenlere gereken uyarıyı yapmalarını bekliyoruz. Son olarak Uludağ Üniversitesi`nde okuyan öğrenci kardeşlerimizin can güvenliklerinin sağlanmadığını düşünerek Bursa Valiliği`ni göreve davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.