Mevlana Programında Semazenler Mest Etti

Diyarbakır Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayapınar İlköğretim Okulu`nun düzenlediği “Mevlana ve Şeb-i Arus’’ programında semazenler katılanları adeta mest etti.

Semazenlerin gösterisinden önce okulun öğretmenleri Mevlana’nın eseri Mesnevi’den beyitler okudu. Öğrenciler ise Mevlana’ya atfedilen şiirler seslendirdi.

Mevlana`nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda Şeb-i Arus töreni yapıldı. Törene Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynettin Hattapoğlu’nun yanı sıra Kayapınar İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Program, okulun Türkçe öğretmeni Asiye Özel ile İngilizce öğretmeni Sadettin Davas’ın Mesnevi’den beyitler okumasıyla başladı.

Program Mevlana’yı anlatan kliplerin izlenmesi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Kayapınar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Zehra Kızılel, ‘Allahım bu vuslatı hicran etme’, İzzet Aybek ise ‘Bir gececik’ adlı şiiri seslendirdi. Neyzen Zülküf Güneş ise birbiriden güzel eserlerden oluşan bir resital sundu.
Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Mevlana`nın vuslat yıldönümü için bir arada olduklarını hatırlattı. Mevlana’nın Konya’da verdiği evrensel mesajın Diyarbakır’a da ulaştığını belirten Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır’ın peygamberler, sahabeler şehri olmanın yanında hoşgörü şehri olduğunu söyledi.
Diyarbakır İlçe Milli Eğitim Mehmet Şakir Yaman ise Mevlana denildiği zaman akıllara hoşgörü, barış ve insanlığın geldiğini belirterek, bunu manevi zenginliğe sahip Diyarbakır’da anmaktan mutlu olduklarını söyledi.