John Terry'e Irkçılık Cezası Verildi

İngiltere Futbol Milli Takımı kaptanı John Terry, bir maçta yaptığı ırkçı davranışı sebebiyle 2 bin 500 sterlin para cezasına çarptırıldı.



31 yaşında Chelsea’li futbolcu, 23 Ekim tarihinde oynanan maçta Queens Park Rangers (QPR) takımının siyahi defans oyuncusu Anton Ferdinand’a yönelik ırkçı davranış ve sözlerinden dolayı para cezasına mahkum edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı Alison Saunders, ünlü İngiliz futbolcu Terry’nin “karşısındaki kişinin duyabileceği şekilde ırkçılığı tetikleyebilecek tehdit, küfürlü taciz, küçük düşürücü ve terbiyesizce söz ve davranışta bulunmak” suçuyla cezaya mahkum edildiğini bildirdi.


Kesinlikle ırkçılık amacıyla bir söz ve davranışta bulunmadığını belirten Chelsea’li futbolcu ise birçok farklı etnik kökenli futbolcu arkadaşı olduğuna dikkat çekti. Terry, “Masum olduğumu kanıtlayıncaya kadar diş ve tırnağımla sonuna kadar mücadele edeceğim. Irkçılık karşıtı bir kampanya başlatarak bu toplumda ırkçılığa yer olmadığını herkese göstereceğim.” diye konuştu.


John Terry’nin takımı Chelsea ise ırkçılığın her çeşidini ‘nefret verici’ bulduklarını vurgularken, futbolcularının tamamen arkasında olduğunu belirtti.


LİVERPOOL’LU SUAREZE 8 MAÇ IRKÇILIK CEZASI
Öte yandan dün benzer bir davranış sebebiyle İngiltere Futbol Federasyonu, Liverpool`un Uruguaylı yıldızı Luis Suarez`e, 8 maç oynamama ve 40 bin sterlin para cezası verdi.

Manchester United`lı siyahi oyuncu Patrice Evra, Liverpool ile 15 Ekim`de yaptıkları ve 1-1 berabere kaldıkları maç sonrasında Suarez`in kendisine yönelik ırkçı söylemlerde bulunduğunu öne sürmüş ve şikayette bulunmuştu.

Manchester United`lı futbolcunun bu şikayetini inceleyen İngiltere Futbol Federasyonu, Uruguaylı futbolcuya 40 bin sterlin para cezası verdi ve 8 maçtan da men etmeyi kararlaştırdı.

Kararın ardından Twitter`da bir açıklama yapan Suarez, "Benim ve ailem için bugün çok zor ve acılı bir gün. Destekleriniz için teşekkür ederim" dedi. Liverpool takımı ise kararı `sürpriz` olarak yorumladı. Suarez`in bu karara 14 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.