Hakkari'de Eksi 4 Derecede Davul Zurnalı Grev

Hakkari KESK Şubeler Platformu ve bünyesindeki tüm sendikalar Sağlıkta Dönüşüm Programı`nı protesto etmek amacıyla bir günlüğüne iş bıraktı.

Hakkari'de Eksi 4 Derecede Davul Zurnalı Grev
Greve giden sendika üyeleri sabah saatlerinde Devlet Hastanesi önünde toplanarak burada eksi 4 derecede davul zurna eşliğinde halay çekerek Sağlıkta Dönüşüm Programı`nı protesto ettiler. Vatandaşlar da greve destek vererek üyelerle birlikte halay çekti.

Burada kısa bir açıklama yapan Ses Hakkari Şubesi Başkanı Metin Demirel, biz sağlık emekçileri olarak halka ait olan bu hastaneleri sattırmayacağız. Bu hastane işletme, halk müşteri, bizler de sözleşmeli köye olmayacağız. Bugün bizler bu temelde iş bıraktık. İş, ücret güvencesi ve gelecek için iş bıraktık. Türkiye genelinde grevde bulunan tüm arkadaşlara Hakkari`den selam gönderiyoruz" şeklinde konuştu

KESK üyeleri daha sonra ellerindeki pankartlarla davul zurna eşliğinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binasına doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe küçük yaştaki bazı çocuklar da ellerine pankart alarak destek verdi. "Yaşasın hakların kardeşliği", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atan üyelere birçok vatandaş da destek verdi. Belediye binası önündeki caddeyi trafiğe kapatıp halay çeken grup adına bir açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Ferhat Bingöl, baskılara boyun eğmeyeceklerini belirterek greve katılan herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA