Gazeteciler, Tunceli’yi Ziyaret Etti

Özel Munzur Koleji’nin davetlisi olarak Tunceli’ye gelen gazeteciler, kolejin yanı sıra başta cemevi olmak üzere birçok mekanda incelemelerde bulundu.


İncelemelerinin ardından Özel Munzur Koleji tarafından verilen yemeğe Bugün Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren, Taraf Gazetesi Yazarı Neşe Düzel, Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz, gazeteciler Mustafa Yeşil, Ekrem Tufan Aytav, Leyla İpekçi, Doğan Akın, cemevi dedeleri, ilde görev yapan gazeteciler, okul yöneticileri, okul aile birliği üyeleri, Alevilik Araştırma Merkezi Müdürü ve Dede Ali Ekber Yurt, Erzincanlı Dede Ahmet Uğurlu ve ildeki işadamları katıldı.
Yemekte söz alan Bugün Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren, Alevilik, Dersim olayları ve Tunceli Üniversitesi`nde yaşanan son gelişmeler ile ilgili ildeki gazetecilere merak ettiği konularda sorular sordu.
Tunceli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Topaç, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ferit Demir, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Ali Haydar Gözlü ve Anadolu Ajansı Muhabiri Haydar Toprakçı’nın katıldığı yemekte, gazeteciler Tunceli toplumunun yapısı, istemleri, Alevilik konularında meslektaşları ile sohbet etti.

Tunceli Hacı Bektaş Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Yönetim Kuru Başkanı Ali Ekber Yurt ve Erzincanlı Dede Ahmet Uğurlu’nun Alevilik ile ilgili konuşmaların yapıldığı yemek, birlik ve beraberlik mesajı verilmesiyle sona erdi.