Başkentte Kültür Sanatankara

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 2012 yılını gelecek hafta verecekleri yeni yıl konserleri ile karşılayacak.

CSO'nun 29 Aralıkta vereceği yeni yıl konseri Arena Ankara Spor Salonunda yapılacak. Konserde, Şef Erol Erdinç yönetimindeki CSO ile Anatolian Sopranos, yeni yıl özel programı ile seyirciyi selamlayacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 29 ve 30 Aralıktaki yılbaşı konserlerinde Şef Işın Metin yönetiminde sahne alacak. Konserlerde Mezzo Soprano Denyce Graves solist olarak izleyici karşısına çıkarken, Gershwin, McHugh, Fields, Arlen, Koehler, Rogers, Hart, Porter, Martin, Blane ve Pierpont'un yapıtlarından oluşan program sunulacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun (MDT) yeni eseri ''Gecenin Rengi'', 24 Aralık Cumartesi günü prömiyer yapacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 19 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:-Tiyatro-Büyük Tiyatro: ''Genç Osman'' adlı oyun, yarın ve 25 Aralık'ta sahnelenecek.

Ali Berktay'ın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela'' adlı yapıt, 27 Aralık'ta seyredilebilir.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: ''Kerbela'', ''Genç Osman'', 27, 28 ve 29 Aralık'ta izleyiciyle birlikte olacak.

Şinasi Sahnesi: Faruk Erem'in yazdığı, Mehmet Baydur'un oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği ''Elma Hırsızları'', yarın, 24 ve 25 Aralık'ta görülebilecek.

''Tek Kişilik Şehir'', 27, 28 ve 29 Aralık'ta sahne alacak.

Küçük Tiyatro: Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere'in ''George Dandin'' adlı oyunu, yarın ve 24 Aralık'ta izlenebilecek.

Angelo Savelli'nin kaleme aldığı ve yönettiği ''Figaro'', 27, 28 ve 29 Aralık'ta sahnelenecek.

Çocuk oyunu ''Keloğlan Keleşoğlan'', 25 Aralık Pazar günü minik izleyiciyle birlikte olacak.

Akün Sahnesi: ''Gizler Çarşısı'' adlı oyun, yarın ve 24 Aralık'ta izlenebilir.

Türk tiyatrosunun klasiklerinden ''Fosforlu Cevriye'', 27, 28 ve 29 Aralıkta sahnelenecek.

Çocuk oyunu ''Camdan Kalp'', 25 Aralık Pazar günü sahnelenecek.

Altındağ Tiyatrosu: Kerim Tinçurin'in yazdığı, Raşid Zagidullin'in yönettiği ''Sönmüş Yıldızlar'' isimli eser, yarın ve 24 Aralık'ta seyredilebilir.

''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyun, 27, 28 ve 29 Aralık'ta Başkent seyircisiyle...

''Boğaç Han'' adlı çocuk oyunu, 25 Aralık Pazar günü görülebilir.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller'in yazdığı, Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Orkestra'' adlı yapıt, 24 Aralık'ta seyirci karşısına çıkacak.

''Yastık Adam'', 28 ve 29 Aralık'ta izlenebilecek.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', yarın ve 25 Aralık'ta sahnelenecek.

''İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar'' adlı oyun, 27 ve 29 Aralık'ta Başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.

Oda Tiyatrosu: ''Dönülmez Akşamın Ufkundayız'' adlı eser, yarın ve 24 Aralık'ta sahnelenecek.

''Hüzzam'' isimli eser, 27, 28 ve 29 Aralık'ta görülebilir.

-Opera-bale-Opera Sahnesi: Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun (MDT) yeni eseri ''Gecenin Rengi'', 24 Aralık Cumartesi günü prömiyer yapacak.

''Macbeth'' operası 28 Aralık Çarşamba günü izlenebilir.

''Uyuyan Güzel'' balesi, 29 Aralık Perşembe günü sahne alacak.

Leyla Gencer Sahnesi: Haldun Özörten'in yazdığı ve sahneye koyduğu çocuk müzikali ''Sihirli Dünya''nın prömiyeri 25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Operet Sahnesi: ''Seslerle Anadolu'' adlı eser, 25 Aralıkta görülebilecek.

-Sinema-Ünlü televizyon dizisinden beyazperdeye aktarılan ''Görevimiz Tehlike 4-Mission: Impossible 4'' yarın izleyiciyle buluşacak.

Casus Ethan Hunt'u Tom Cruise'un canlandırdığı filmde kamera arkasında ''The Simpsons'', ''İnanılmaz Aile'' gibi animasyon filmlerle tanınan yönetmen Brad Bird var.

Film, Ethan Hunt ve arkadaşlarının, bu kez global çapta olay yaratacak terörist bir bomba saldırısına neden olmakla itham edilen birimlerini temize çıkarmak için verdikleri mücadeleyi işliyor.

Tolga Örnek'in yönettiği, Meltem Cumbul, Timuçin Esen ile Sarp Akkaya'nın rol aldığı ''Labirent'' gösterime girecek. Aksiyon türündeki filmde, kentin en işlek caddelerinde birinde patlayan bomba sonucu 35'i yabancı 95 kişinin öldüğü saldırının ardından Türk istihbaratının Ortadoğu'yu kaosa sürükleyecek ikinci ve daha büyük bir saldırıyı önlemek amacıyla ''Labirent'' kod adlı bir operasyon başlatmasını konu alıyor.

Yerli yapım ''Nar'' ile gerilim filmi ''Katil Köpekbalığı'', bu hafta seyirciyle buluşacak diğer yeni yapımlar olacak.
Kaynak: AA