Siirt'te Liseler Ab İçin Yarıştı

Siirt’te AB günü nedeniyle AB Projeleri konusunda eğitim alanlara sertifikaları.

Siirt'te Liseler Ab İçin Yarıştı
Etkinlikler kapsamında liseler arasında düzenlenen AB bilgi yarışmasının da finali yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, Türkiye`nin stratejik konumu, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla Avrupa Birliği`ne büyük güç katacağını söyledi. Vali Çolak, “İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor Programı, AB fonlarının kullanımına oldukça benzeyen ancak daha esnek bir modelde oluşturulmuştur. Bunun amacı, illerin AB fonlarının kullanımı konusunda bir öğrenme sürecinden geçmelerini temin etmektir. İllerin projeleri çerçevesinde sağlayacakları eş finansman ise AB projeleri ve mali yardımlardan yararlanma konusundaki farkındalığı oluşturmaktır. Öte yandan eğitim çağındaki öğrencilerimizin Avrupa Birliği bilincini geliştirme amacıyla bu tür etkinlikleri Valilik olarak düzenliyoruz, Öğrencilerimiz için faydalı olacağına inanıyorum." dedi.

Vali Çolak daha sonra “Türkiye AB Yolunda” projesi kapsamında düzenlenen eğitimi başarıyla bitirenlere sertifikalarını verdi.

Bir süre önce başlanan “Liselerarası AB Bilgi Yarışması”nın finalinde ise 14 Eylül Anadolu, Kız Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liseleri yarıştı. İlk 15 sorunun ardından 12 soruyu doğru bilen Kız Meslek Lisesi`nin 120 puanla elenmesinin ardından yarışmaya iki okul arasında ek sorularla devam edildi. Sorulan on soruya her iki okulun da doğru cevap vermesi üzerine birinci kura ile belirlendi. Kura da 14 Eylül Anadolu Lisesi birinci oldu. Bu okulu temsil eden öğrencilere birer laptop, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine notebook ve üçüncü olan Kız Meslek Lisesi öğrencilerine çeşitli spor malzemeleri verildi.