Forum Kayseri Yarın Açılıyor

``Forum Kayseri 3.

000 kişiye doğrudan iş olanağı sağlıyor``-``Önümüzdeki yıl başlamayı hedeflediğimiz projelerimizle2013 yılında proje sayımızı 16`ya yükselteceğiz``İSTANBUL - 20.12.2011 - Multi Development Türkiye ve Union Investment işbirliği ile hayata geçirilen Forum Kayseri projesi yarın açılıyor.

Forum Kayseri 150.000 metrekare inşaat alanı, 65.000 metrekare kiralanabilir alan ve 2.000 araç kapasiteli otoparkıyla, 250 milyon avroluk yatırım değerine sahip.

Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hulusi Belgü, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Forum Kayseri`nin Türkiye`deki 10. projeleri olduğunu belirtti.

2004 yılından bu yana Türkiye`de 3,2 milyar avroluk yatırım yaparak 9 adet alışveriş merkezini faaliyete soktuklarını anımsatan Belgü, 1`i inşaat halinde 6 adet yeni projeyi ise hayata geçirmeye hazırlandığını vurguladı.

Belgü, ``Türkiye`de 1915 mağazamız var, bizim yaptığımız AVM`lerle Türkiye`de 35 bin kişiye de istihdam sağlamış oluyoruz`` dedi.

Belgü, Forum alışveriş merkezlerinin geçen seneye nazaran yüzde 23 artışla 110 milyon ziyaretçiye ulaştığını, cirolarının da yüzde 37 artışla 3,6 miyar avroya tekabül ettiğini kaydetti.

İnşasına 2008 yılında başlanan ve yaklaşık 1.200 günde tamamlanan Forum Kayseri`nin 3.000 kişiye doğrudan iş olanağı sağladığını söyleyen Hulusi Belgü, ``Forum Kayseri, bir rezidans ve otel ile birlikte planlanmış bir proje`` dedi.

Belgü, ``Önümüzdeki yıl başlamayı hedeflediğimiz projelerimizle 2013 yılında proje sayımızı 16`ya yükselteceğiz. Bugün kapılarını açtığımız Forum Kayseri ile birlikte sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Çorum, Çanakkale ve Elazığ projelerini hayata geçirerek, Türkiye`nin 7 bölgesine daha ulaşmış olacağız`` dedi.

Alışveriş merkezinin ana cephelerinde ve iç mekanlarında yerel Kayseri taşları kullanılırken, yine yerel mimariye özgü kemer ve kubbeler ile tasarım zenginleştirildiğini anlatan Belgü, 200`den fazla ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak olan Forum Kayseri`nin, Migros, Koçtaş, Media Markt, Cinebonus, YKM, Boyner, C&A, LCW, Flo, Koton, M&S gibi birçok ünlü markayı Kayserililerle buluşturduğunu, bununla birlikte Media Markt, Deriden, Timberland, Starbucks, Bodyshop, Bilstore, C&A, Beymen Club, Parla, Vepa62, New Balance, Home Store, Swarovski gibi markaların da ilk kez Kayserililer ile buluşacağını, Forum Kayseri`de, her damak zevkine uygun çeşit sunabilecek 26 kafe ve restoran markası bulunduğunu anlattı.

Proje aşamasında 3 alternatif konsept geliştirdiklerini ve geliştirilen konseptlerin Kayserililerin beğenisine sunularak en çok oyu alan projenin hayata geçirildiğini söyleyen Belgü, Forum Kayseri projesinde, kentte bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması anlayışına paralel olarak, proje alanında korunaklı özel bisiklet park alanlarına da yer verdiklerini belirtti.

Soruları da yanıtlayan Belgü, açacakları 6 AVM ile 10-12 bin kişiye daha istihdam sağlayacaklarını belirtti.

-``İstanbul`da ofis yatırımı istiyoruz``-Union Investment Real Estate GmbH, Varlık Yönetimi ve Alışveriş Merkezlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lars Richter de, ``Forum Kayseri, Türkiye`de Multi Development ile beraber gerçekleştirmekten gurur duyduğumuz ikinci alışveriş merkezi yatırımımız. Bu yatırım, diğer ülkelerde de başarıyla uyguladığımız, orta ölçekli merkezlerde dominant bir pazar konumu ile temel ürünlerin oluşturulmasına odaklanma yönündeki stratejinin altını çizmekte. Bu stratejinin başarısını kanıtlayan unsurlardan biri de Forum Kayseri`nin, açılış tarihi itibariyle neredeyse tamamen kiralanmış olmasıdır; bu da UniImmo: Europa yatırımcılarının istikrarlı nakit akışları bekleyebileceği anlamına gelmektedir`` dedi.

Türkiye`de çok önemli potansiyel gördüklerini belirten Richter, ``Türkiye`deki portföyümüzde Media Markt sayısını artıracağız. İstanbul`da belli başlı ofis yatırımı istiyoruz. Gerçek özsermaye ortakları arıyoruz`` dedi.

Richter, Kayseri`nin başarısının ardından Türkiye`de yeni bir AVM yapmayı düşünmeye başlayacaklarını da belirtti.

(FM-FAN)
Kaynak: AA