Beşiktaş'ta Rehine Krizi

Beşiktaş`ta mahkeme tarafından hakkında evine "uzaklaştırma" kararı ile cezalandırılan koca, sokak ortasında karısını silahla rehin alarak dehşet saçtı.

Beşiktaş'ta Rehine Krizi
Özel Harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 2 saat sonra ikna edilerek gözaltına alınan zanlı, emniyette sorguya alındı.

Edinilen bilgilere göre, olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Sinanpaşa Mahallesi Köyiçi Sokakta, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan ve aile mahkemesi tarafından evine 300 metre yaklaşmama tedbir kararı aldıran eşi Zeliha Sarı`yı (25) takip ederek rehin alan işsiz koca Serkan Sarı (27), sokakta dehşet saçtı. Eşi tarafından reddedilmeyi hazmedemeyen Sarı, öfkelenerek eşini sokakta ruhsatsız tabancayla rehin aldı.İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak bölgedeki tüm sokakları yaya ve araç trafiğine kapattı.

Güvenlik güçleri, Serkan Sarı ile müzakere ederek, rehin aldığı eşini serbest bırakması için ikna etmeye çalıştı. Öfkeli kocadan olumsuz yanıt alan polis ekipleri, bölgeye operasyon için Özel Harekat timlerini istedi. Köyiçi sokakta ikna edilmeye çalışılan Serkan Sarı`yı etkisiz hale getirmek için olay yerine gelen Özel Harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Zaman zaman elindeki ruhsatsız tabancayı kafasına dayayan Sarı, eşi Zeliha Sarı`yı bir süre sonra serbest bıraktı.

Polislerin hoparlörden ikna etmek için uğraştığı Sarı, serbest bıraktığı eşi Zeliha Sarı`nın da konuşması üzerine olaydan yaklaşık 2 saat sonra tabancasıyla birlikte teslim oldu.

Ambulansla Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürülen Serkan Sarı`ya sakinleştirici ilaç verilmesinin ardından çiftin ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA