Koçal: İnternet Artık Daha Da Güvenli

Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal, önceki ay verilmeye başlanan Güvenli İnternet Hizmeti ile internetin daha da güvenli bir hal aldığını söyledi.


Koçal, kişileri internetteki muhtemel zararlı içeriklerden koruyan, ücretsiz ve kullanımı kolay güvenli internet hizmeti hakkında bilgiler verdi. Kasım ayında verilmeye başlanan hizmet ile çocuklar ve yetişkinlerin internetin zararlı içeriklerinden korunacağına dikkat çeken Koçal, "Bu hizmet için bilgisayarınıza özel bir yazılım yüklemenize gerek yok. Biz, kullanıcılar için ‘Aile Profili’ ve ‘Çocuk Profili’ adı altında iki ayrı alternatif sunuyoruz. Ayrıca kullanıcılar istedikleri zaman bu hizmeti alabilir ve bu hizmetten vazgeçebilirler." dedi.

Güvenli İnternet Hizmeti’nin kullanılması hakkında da bilgiler veren Koçal, şöyle dedi: "Kullanıcı ADSL hattı üzerinden, seçtiği internet hizmet profiline göre bazı zararlı içerikli sitelere erişemeyecek, böyle bir durumda uyarıcı ve bilgilendirici bir İnternet Sayfasına yönlendirilecektir. Güvenli İnternet Uygulaması müşterilerimize ücretsiz sunulan internet içerik filtrelemesi hizmetidir. Uygulamanın başlamasıyla birlikte müşterilerimizin mevcut internet kullanımlarında herhangi bir sınırlama yapılmayacaktır. Müşterilerimiz Türk Telekom Ofislerimizden, 4440375 numaralı Çağrı Merkezi’nden ve ya Online İşlem Merkezi’nden (OİM) talepte bulunmaları durumunda bu hizmetten faydalanabilecektir."