Eyüp Sultan’da Aşure Dağıtıldı

Eyüp Belediyesi, her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği aşure dağıtımını bu sene de gerçekleştirdi.


Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camii Meydanı`nda kurulan kazanlarda vatandaşlara sıcak ve soğuk aşure ikram etti.

Başkan Kavuncu, "Çeşitli tahılların bir araya gelmesiyle yapılan aşure tatlısı, birlik, beraberlik ve sevginin sembolü olmuş bir geleneğimiz. Bu topraklar üzerindeki en tatlı ortak değerimiz. Belediyemiz bu sene toplam 6 bin kişiye aşure dağıtımı yapacak. Bugün Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazını kılmaya gelen konuklarımız için 3 bin aşure dağıttık. Pazartesi günü de 5 ayrı mahallemizde bu güzel tatlımızı paylaşacağız. Bereketin sembolü aşureyi Pazartesi günü öğle namazı sonrası Alibeyköy Büyük Cami önü, Kemerburgaz Cami önü, Göktürk Merkez Cami önü, Yeşilpınar Özlem Çarşısı girişi veRami Meydanı’nda dağıtacağız" dedi.

Bugün Meydan’da dağıtılan 3 bin kişilik aşure için şu malzemeler kullanıldı: 50 kg. Yarma, 50 kg. Nohut, 50 kg. Fasulye, 40 kg. Kayısı, 20 kg. Günkurusu kayısı, 40 kg. Kuru üzüm, 30 kg. Kuş üzümü, 40 kg. Fındık, 40 kg. Ceviz, 20 kg. Nişasta, 60 paket gülsuyu, 40 kg. Kuru incir, 2 kg tarçın, 2 kg karanfil ve 300 kg. Şeker.