Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Üsküdar`daki konutunda görüşecek.

(13.30)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul’da Birlik Vakfı Genel Merkezi`nde ‘Anayasa Süreci’ konulu konferansa katılacak. (14.00)

25. Abant Platformu, `Arap Baharı`ndan Sonra Ortadoğu`nun Geleceği ve Türkiye` başlığıyla bugün Gaziantep`te devam edecek.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eskişehir`de Anadolu Üniversitesi Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu ve Cambridge University Press işbirliği ile gerçekleştirilen `Uzaktan İngilizce Dil Eğitim Programı`nın açılış toplantısına katılacak. Arınç daha sonra Bursa`ya geçerek AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi`ne ve `Evde Hasta Bakım Hizmetleri 1. Yılı Ödül ve Plaket Töreni`ne katılacak. (14.00/18.00/20.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engellileri parti genel merkezinde kabul edecek. Etkinliğe CHP’nin engelli milletvekili Şafak Pavey de katılacak. (10.30)

Avrupa Bakanı Egemen Bağış, Antalya`da düzenlenen Resort Turizm Kongresi`ne katılacak. (09.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Almanya’nın başkenti Berlin`deki temasları sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da temel atma ve açılış programlarına katılacak.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, makamında Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm ve Eğitim Derneği üyelerini kabul edecek. (13.00)

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü sebebiyle Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği programla engellilere akülü araç ve çeşitli hediyeler dağıtacak. (15.00)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu`nun Türkiye İstişare Toplantısı MÜSİAD İzmir Şubesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. (1.00)

Çağdaş Görmeyenler Derneği, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, İzmir`de engelli sorunları ve çözüm beklentileriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko, Mersin Akkuyu nükleer santralinde görev alacak Türk öğrencilere Rusya`da konferans verdi. Kriyenko`ya göre Rusya`nın nükleer enerjiye sahip olması ülkenin dağılmasını engelledi. (Moskova)

Mersin Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nden sorumlu Aleksanr Superfin, Türkiye’nin istemesi halinde Akkuyu haricinde başka nükleer santral inşa etmeye hazır olduklarını söyledi. (Moskova)

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de inşasına 1994 yılında başlanan 3 bin kişilik ülkenin ilk minareli camisi ‘Ar-Rahma’ görkemli bir törenle açıldı. (Kiev)

SPOR
Ankara Spor Salonu`nda Türk Telekom - Aliağa Petkim maçının öncesinde Mehmet Okur için veda töreni düzenlenecek. (16.30)

Spor Toto Süper Lig’de 13. hafta maçlarına Gaziantepspor – Samsunspor, Gençlerbirliği – Galatasaray ve Fenerbahçe – Ankaragücü karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00 / 16.00 / 19.00)

Bank Asya 1. Lig’de 14. hafta maçları TKİ Tavşanlı Linyitspor-Göztepe, Kayseri Erciyesspor-Elazığspor, Konyaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa-Sakaryaspor karşılaşmalarıyla başlıyor. (13.30 / 16.00 / 19.00)