Ak Parti, Menemen'de Arif Kuran İle Devam Dedi

AK Parti Menemen İlçe Kongresi, teşkilatın yoğun katılımıyla yapıldı.

Ali Azgın ve Tekin Alptekin ile seçime giren mevcut İlçe Başkanı Arif Kuran, 239 oyla yeniden seçildi. Rakiplerinden Azgın 10, Alptekin ise 67 oyda kaldı. Kongreye AK Parti İzmir İl Başkan yardımcıları Sinan Aydın, Mahmut Badem, Atilla Kaya ve Habib Sünbül, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Menemen teşkilatlarına seslenen AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kongrelerin adeta demokrasi şöleni şeklinde yapıldığını, bunun da teşkilatlara ayrı bir sinerji verdiğini ifade etti. Akay, birlik beraberlik içinde ve omuz omuza yapılan kongrelerden, teşkilatların daha güçlü çıkacağını belirterek, “Bizler hizmet için varız. İnşallah 2014yerel seçimlerinde de yine bu birlik ve beraberliğimizle, yine sizlerin güç birliğiyle AK Parti`nin bayrağını önce tüm ilçelerimizde, sonra da İzmir Büyükşehir semalarında dalgalandıracağız. Siz değerli kardeşlerimize, bugünden itibaren büyük görev düşüyor.Yarın seçim olacakmış gibi kapı kapı dolaşıp partimizin icraatlarını anlatacağız ve çalışmalarımızı şimdiden başlatacağız.`` dedi.

Grup Başkan Vekili Çakar ise Menemen’de kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisine karşı çıkarak, “Yıllarca Harmandalılıları kandırdılar, şimdi de Menemenlileri kandırmaya çalışıyorlar. Buraya bu tesis olmaz.” şeklinde konuştu.

Kongrenin sonunda, başta Menemen Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar olmak üzere ilçenin önde gelen isimleri, rozet töreniyle AK Parti`ye katıldı.