Gençlerbirliği, Manisa'da İstediğini Aldı

Manisaspor, son 4 maçta 10 puan yitirdiMANİSA - 18.

12.2011 - Spor Toto Süper Lig`de deplasmanda Manisaspor`u 1-0 mağlup eden Gençlerbirliği çıkışını sürdürdü.

Ligde 15. haftada Ankara`da Orduspor`u 3-1 yendikten sonra hafta içinde erteleme maçında Trabzonspor`u deplasmanda 2-1 mağlup eden Gençlerbirliği, bugün de Manisaspor`u deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı.

Deplasmanda ikinci galibiyetine ulaşan Gençlerbirliği, puanını 25`e çıkardı ve Manisaspor`u sıralamada geçmeyi başardı.

Üst üste 3. galibiyetine ulaşan Başkent temsilcisi, Süper Lig`de en son 2007-2008 sezonunda Ankaragücü`nü 1-0, Manisaspor`u 2-1 ve Konyaspor`u 6-1 yenerek üst üste 3 galibiyet almıştı.

-Tum, kafayla atıyor-Ligde ikinci deplasman galibiyetine ulaşan Gençlerbirliği`nde takımının ilk golünü kaydeden Herve Tum, bu sezon 5. golüne ulaştı.

Takımın en golcü ismi olan ve 5 golden 4`ünü kafayla kaydeden Tum, daha önce Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş, Sivasspor ve Orduspor`a birer gol atmıştı.

-Manisaspor, son 4 haftada 10 puan kaybetti-Gençlerbirliği`ne 1-0 mağlup olan Ege temsilcisi, son 4 haftada 10 puan kaybetti.

Son olarak 12. haftada Kayserispor`u mağlup eden ``Tarzanlar``, 13. haftada Mersin İdmanyurdu ile golsüz berabere kaldıktan sonra Beşiktaş`a 4-1 yenildi. Geçen hafta Sivasspor`la 2-2 berabere kalan Manisaspor, Gençlerbirliği`ne de 1-0 yenilince son 4 maçta ancak 2 puan elde edebilmiş oldu.

-Maçtan notlar-Manisaspor`da geçen haftaki Sivassspor maçında ilk 11`inde yer alan oyunculardan kaleci Volkan Babacan, Ahmet İlhan Özek ve sakatlığı bulunan Ferhat, Gençlerbirliği karşısında forma giymedi. Bu oyuncuların yerine cezasını tamamlayan kaleci İlker, Simpson ve Akaminko ilk 11`de mücadele etti.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da Manisaspor müsabakasında hafta içinde oynadıkları Trabzonspor maçından farklı olarak cezalı Hurşut`un yerine Mununga`ya şans verdi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianame kapsamındaki stada giriş yasağı kaldırılan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, müsabakayı Gnçlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile birlikte takip etti. Manisasporlu taraftarlar, karşılaşmadan önce ``Hoşgeldin başkan`` diye tezahüratta bulundular.

Az sayıda Gençlerbirliği taraftarının da takip ettiği müsabakanın sonlarına doğru yağışlı hava oyunu etkiledi.

Karşılaşmadan sonra Manisasporlu taraftarlar Gençlerbirliği futbolcularını alkışladı.

(ALK-BAH-MTE)
Kaynak: AA