Fenerbahçe

Kulüpler arasındaki anlaşma gereği, karşılaşmayıTrabzonsporlu taraftarlar stattan izleyemedi-İki kulübün başkanı da maçı stattan seyredemedi-Fenerbahçeli taraftarların hazırladığı koreografilertribünlerde renkli görüntüler oluşturduİSTANBUL - 18.

12.2011 - Spor Toto Süper Lig`de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan mücadeleyi, kulüplerin anlaşmaları gereği bordo-mavili taraftarlar stadyumdan izleyemedi.

Dört kulübün (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor) aldığı ortak karar nedeniyle, deplasman maçlarında rakip takım taraftarın gelmemesi uygulaması bu maçta da devam etti.

Trabzonsporlu taraftarların karşılaşmaya gelmemesi nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın Migros kale arkası bölümündeki misafir seyirci tribününe sarı-lacivertli taraftarlar alındı. Bu tribünün de büyük bölümü doldu.

-Tribünlerde renkli görüntüler-Fenerbahçeli taraftarların Trabzonspor maçı için tribünlerde hazırladıkları koreografiler renkli görüntüler oluşturdu.

Taraftarlar okul tarafındaki kale arkası tribünün tamamında, maraton tribünün de alt bölümünde koreografi gösterileri yaptı.

Maraton alt tribünde İngilizce olarak ``Legend`` (Efsane) ifadesi yer alırken, bu tribünün sağ tarafında kulüp başkanı Aziz Yıldırım`ın büyük boyutlu fotoğrafları da taraftarların ellerinde açıldı. Koreografi gösterisinin üzerinde ise ``Buradayız, hep destek tam destek`` ifadelerinin ve gazeteci İslam Çupi`nin Fenerbahçe ile ilgili sözlerinin yer aldığı büyük bir pankart açıldı.

Fenerbahçeli futbolcular sahaya ``Van için tek yürek`` pankartıyla çıktı.

Okul tarafındaki kale arkası tribünde ayrıca ``Tarihinde Kocaman bir iz var``, ``Fenerbahçe Yıkılmaz`` şeklinde pankartlar da tribünlere asıldı.

-İki kulübün başkanı da maçta yok-Fenerbahçe-Trabzonspor arasındaki lig mücadelesini iki kulübün başkanı da stattan izleyemedi.

Futbolda şike davasında Metris Cezaevi`nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bu süreçte seyirden yasaklı olan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, statta yer alamadılar.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman maç öncesi, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş`in yanına giderek başarılar diledi.

-Kale arkası tribünlerin önüne tel örgüler takıldı-Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda, Trabzonspor maçı öncesi kale arkası tribünlerin önündeki tedbir artırıldı.

2009`da kaldırılan tel örgülü güvenlik sistemi, taraftarların sahaya yönelik tepki göstermesi olasılığı nedeniyle yeniden uygulandı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli kale arkalarında daha önce kullanılan alçalıp yükselebilen sistemin takıldığını belirtti.

-A Milli Takım Teknik Direktörü Avcı maçta-A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcısı Okan Buruk karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

(SEL-TAŞ-FAN)
Kaynak: AA