Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

Suudi Arabistan`ın Başkenti Riyad`da devam eden Körfez ülkeleri işbirliği konseyi Yüksek Kurul Toplantısı başlayacak.

KİK Devletleri başkanları ilk olarak kapalı bir oturum yapacak, ardından kapanış oturumu, basın toplantısı düzenlenecek.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası`nda vergi rekortmenleri ödül törenine katılacak. (15.00)

TSE 24. Altın Ambalaj Yarışması ödül töreni TSE Başkanı Hulusi Şentürk`ün katılımıyla gerçekleşecek. (14.00)

İzmir Valisi M.Cahit Kıraç`ı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Yusuf Tekin ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya ardından ise Gana Dışişleri Bakanı Alhajı Muhammad Mumuni ziyaret edecek. (10.00-16.00)

Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’ ödülleri sahiplerini buluyor. Bursa genelinde düzenlenen ve 263 eserin katıldığı yarışmanın sonuçları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle kamuoyuna duyurulacak. (10.30)

Bursa Barosu Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin (UYAP) ücretli hâle getirilmesi ve arabuluculuk yasa tasarısının uygulamada getireceği aksaklıkları kamuoyu önünde dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapacak. (12.00)

Beyaz Ay Derneği ve Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğünde tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapılacak. (10.30)

Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feza Tansuğ`un çalgı koleksiyonunu Ege Üniversitesi Etnoğrafya Müzesi`ne bağışlaması nedeniyle bir basın toplantısı yapılacak. (10.00)

Türkiye Kupası’nda Adanaspor, Kartalspor ile 5 Ocak Stad`ında karşılaşacak. (13.00)