Cihan Haber Ajansı Gündemi

20 Aralık 2011 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılayacak.

Gül ve Abbas, baş başa görüşmenin ardından çalışma yemeğine katılacak. (12.40-12.45-13.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner`i İstanbul’da kabul edecek. (16.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin Nijer Büyükelçisi Hasan Ulusoy’u kabul edecek. (17.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çankaya Tapu- Ankara Kadastro Müdürlükleri Yeni Hizmet Binası açılış törenine katılacak. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ABD merkezli Dow Chemical Company ile Aksa Akrilik’in petrokimya endüstrisine yönelik yeni yatırımının İstanbul’daki imza törenine katılacak. (10.00)

İnşaat Malzemecileri Sanayicileri Derneği (İMSAD), ‘2012’ye Doğru Türkiye Ekonomisi ve Türk İnşaat Sektörünün Rotası’ konulu bir konferans düzenleyecek. (15.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Konrad Adenaur Stiftung Türkiye temsilcisi Colin Dürkop ve Uluslararası Ekonomi ve Ticaret Derneği (UETD) heyetini kabul edecek. (15.00-16.30)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Birgül Ayman Güler, dün yapılan MYK toplantısında alınan kararlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

TÜİK, Kazanç Yapısı Anketi 2010 haber bültenini yayımlayacak. (10.00)

Van’daki çadır yangınları yanmaz kumaşla önlenecek
Bursalı tekstilci Bülent Türkoğlu tarafından karbon elyaftan üretilen yanmaz kumaşlar çadırda kalan Vanlı depremzedeler için umut oldu. Türkoğlu, çadırların 3 bin derece ısıya dayanaklı kumaşla kaplanması için Kızılay’la görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Adıyaman’da, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, İŞKUR Meslek Edindirme kursları sertifika törenine katılacak, SGK İl Başkanlığı’nın açılışını yapacak, Siyaset Akademisi Programı`nda yer alacak. (12.00/16.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mersin’de, Toros Üniversitesi Kalkınma Sempozyumu, Türkmenistan Tanıtım Günleri ve Mersin Ticaret Borsası onur kurulu ödül törenine katılacak. (10.30-15.00-17.30)

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği`nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

SPOR
2011 – 2012 sezonu Türkiye Kupası 2. turunda bugün tek maç oynanacak. Adanaspor, 5 Ocak Stadı`nda Kartalspor`u konuk edecek. (13.00)

Bursaspor, 22 Aralık Perşembe günü oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlıklarına devam edecek. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi basın toplantısı yapacak. (11.00)

Dakar Rallisi ekibi, Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (11.00)