Beko Basketbol Ligi
16.

Beko Basketbol Ligi`nde 2008-2009`dan bu yana yer alan Aliağa Petkim, bu sezon Aliağa`da oynanan Spor Toto Türkiye Kupası müsabakalarında 8`li finallere kalmayı başardı.
Sezona play-off`a yükselme hedefiyle başlayan İzmir temsilcisi, ilk 9 haftayı 5 galibiyet ve 4 yenilgiyle tamamladı.
Deplasmanda oynayacağı Mersin Büyükşehir Belediyesi maçıyla ligdeki 100. maçına çıkacak Aliağa Petkim, bugüne kadar oynadığı 99 karşılaşmada 35 galibiyet ve 64 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda 7671 sayı atan Aliağa Petkim, potasında 8325 sayı gördü.
99 maçlık süreçte şu anda Aliağa Petkim kadrosunda bulunmayan Fahri Kaan Üner 58 maçla en fazla forma giyen oyuncu olurken, Fahri Kaan Üner`i, Ceyhun Altay (52) ve Reha Öz (47) takip etti.
63 farklı oyuncunun mücadele ettiği Aliağa Petkim`de en skorer isimler 20,38 sayı ortalamasına sahip Aubrey Lamar Reese, Kaspars Kambala (20,18), Gerald Edwind Fitch (18,83) ile Charles Edward Davis (18,62) oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Aliağa Petkim maçı, Edip Buran Spor Salonu`nda yarın saat 15.00`te başlayacak.
(ALK-BAH-GKH)
