Simyader’den Pervari’ye İhl Talebi

Siirt İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma Derneği (Simyader), yoğun talepten dolayı Siirt’in Pervari ilçesine bir imam hatip lisesi(İHL) yapılmasını istedi.

Simyader’den Pervari’ye İhl Talebi

Siirt iline ikinci İHL binasının kazandırılmasında emeği geçen Simyader, şehir merkezindeki öğrenci yoğunluğunu azaltmak için şimdi de Pervari ilçesinde lise yapılmasını istiyor. Simyader Başkanı Necmettin Çiçek ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Siirt Valisi Musa Çolak’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Çiçek, daha önce yetersiz gelen eski imam hatip lisesinin yükünü hafifletmek için yapılan ikinci lisenin de yoğun ilgiden dolduğunu ve daha şimdiden ihtiyacı karşılamadığını belirterek, ilçelerden birine lise yapılmasının merkezdeki yükü hafifleteceğini söyledi. Başkan Çiçek, “Siirt ilimizde ikinci İHL’nin yapılması memnuniyet verici, ama yoğun ilgiden dolayı her iki binanın öğrenci kapasitesi hemen doldu. Bu yoğunluğu azaltmak için en uygun olanı Pervari ilçesinde lise yapılması olduğuna inanıyoruz. Siirt’e gelen İHL öğrencilerinin çoğu ilçelerden geliyor. Eğer Pervari’de İHL olsa merkezdeki iki lise çok rahatlayacak.” şeklinde talebini iletti.
Simyader’in ziyaretinden memnun kaldığını belirten Vali Musa Çolak, yapacakları fizibilite sonucuna göre adım atacaklarını söyledi. Çolak, “Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle önce bir araştırma yapalım. Eğer söylendiği gibi Siirt merkezin yükü ilçeye lise yapmakla hafifleyecekse neden ilçeye lise yapılmasın ki. Biz de bu yoğunluğu görüyoruz ve çözüm adına ne gerekiyorsa adım atmaya hazırız.” şeklinde konuştu.