Şeb-i Arus'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

Hz.

Şeb-i Arus'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu
Mevlana, vuslatının 738. yılında Bursa`da düzenlenen sema töreni ile anıldı.
Merkez Osmangazi Belediyesi ile Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği etkinlik Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın sohbetiyle başladı. Özbağ konuşmasında, Mevlana’nın bakış açısıyla dedikoduyu ve kibri anlattı. Özbağ’ın sohbetinin ardından sema yapıldı.
Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Sema Ekibi’nin gösterisinin başlamasıyla salonda nefesler tutuldu. 45 semazen ve 46 kişiden oluşan mutriban heyetinin sema coşkusu izleyen binlerce kişinin adeta yüreğine işledi. Geçen yıl yaptığı sema gösterisiyle herkesi kendine hayran bırakan 4 yaşındaki Muhammet Hasan yine büyük ilgi çekti. Minik semazen tam 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, programın düzenlenmesinde kendilerine destek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi bu yıl İzmit, Gelibolu, Gümülcine ve Priştina’da düzenlediği Şeb-i Arus etkinlikleriyle sema coşkusunu Bursa sınırları dışına taşıdı.
Manevi ve görsel açıdan bir şölen niteliği taşıyan kadın semazenlerin gösterisi ise 25 Aralık saat 14.00’de Merinos Kongre Merkezi’nde Bursalı kadınlarla buluşacak.