İmar, Kıyı ve Yapı Uygulamaları Semineri Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeline yönelik verilen kurum içi eğitim Doğu Anadolu Bölgesel Semineri Erzurum’da yapıldı.

İmar, Kıyı ve Yapı Uygulamaları Semineri Başladı
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimlerde, bakanlık çalışanları imar, kıyı ve yapı uygulamaları konusunda bilgilendirilecek.
Daha önce yapılması planlanan seminer, Van’da yaşanan deprem dolayısıyla ertelendi. 5 oturumdan oluşan eğitim programı Salı gününe kadar devam edecek. Eğitimler süresince şehir plancıları, jeoloji mühendisleri, emniyet amirleri, inşaat ve ziraat mühendisleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelini bilgilendirecek.
Daire Başkanı Gamze Özer`in başkanlık yaptığı ilk oturumda, Yüksek Şehir Plancısı Gülsün Yalçınkaya, kırsal alanda yerleşme ve yapılaşma uygulamaları konusunda eğitim verdi. Şehir Plancısı Sinan Pınarbaşı, mücavir alanlarla ilgili bilgiler sundu. Tamer İnan ise arsa, arazi düzenlemeleri ve kamulaştırma hakkında eğitim verdi.
Seminerde; bakanlık çalışanları ayrıca, plana esas jeolojik ve jeoteknik etüt programları, çevre düzeni planı, yerleşme ve yapılaşma uygulamaları, imar uygulamaları, korunan alanlar, yapı denetim kanunu ve alanları gibi konularda eğitimler verilecek.

UÇAK ERZURUM`A İNİŞ YAPAMADI
Eğitim vermek için Erzurum`a gelen uzmanların da içinde olduğu uçak, yoğun sis nedeniyle Erzurum Havalimanı`na iniş yapamadı. Uzun bir süre havada kalan uçak, üçüncü iniş denemesinden sonra Trabzon`a yöneldi. Trabzon`a başarılı iniş gerçekleştiren uçağın yolcuları kara yoluyla Erzurum`a gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli, hava yolu şirketinin 120 yolcu için iki otobüs tahsis ettiğini ifade ederek, yetkililerin sorunun çözümüne ilişkin duyarlı davranmadığını iddia etti.