Gümüşhane Yöneticileri Yemekte Buluştu

Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto A.

Gümüşhane Yöneticileri Yemekte Buluştu
Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü divan kurulu üyesi Ahmet Yüce`ye baba ocağı Gümüşhane`de Üstün Hizmet Belgesi verildi. Gümüşhane Belediye Meclisi tarafından geçen Eylül ayında yapılan toplantıda kente sağladığı katkı ve iş yaşamındaki başarıları nedeniyle Yüce`ye verilmesi oy birliği ile kararlaştırılan Üstün Hizmet Belgesi için tören düzenlendi. Lezzet Et Balık Lokantasında düzenlenen yemeğe Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyeleri Alp ve Tunç Öner, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gümüşhane Ticaretve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Has Parti İl Başkanı Niyazi Karagül, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Yüce Auto`nun Gümüşhane`ye kazandırdığı kütüphane, bilgisayar laboratuvarları, otomobiller ve burslarla ilgili sunum yapıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, il dışındaki Gümüşhanelilerin varlığının kendileri için çok onur verici olduğunu söyledi. Gümüşhane`nin gerek ekonomik gerek sosyal statüsü nedeniyle Cumhuriyetin ilk yıllarından bu zamana kadar çok sayıda insanın şehirden göç ettiğini hatırlatan Canlı, şöyle konuştu: "Şehrimizden gidenler bulunduğu kentle özdeşleşti, o şehrin dinamikleri ile birlikte hareket etti ama bir taraftan da doğduğu veya atalarının memleketini unutmadılar. Bu bizim için onur verici bir güzellik. Yüce ailesi de bunlardan biri. Biz, Yüce ailesi gibi ailelerin çoğalmasını arzu ediyoruz. Onlarla ve bütün hemşehrilerimizleonur duyuyoruz." Gümüşhane insanının bulunduğu her yerde sevilen, sayılan, onur duyulan ve takdir edilen insanlar olduğunu dile getiren Canlı, bunu her yerde duyup gördüklerini belirtti. Gümüşhane Belediye Başkanı olarak Ahmet Yüce`nin babası merhum Orhan Yüce`nin yanına gittiklerinde her zaman ilgi ve alaka ile yaklaştığını hatırlatan Canlı, Yüce ailesinin her zaman kendilerine ve şehre ilgili davrandıklarını belirterek teşekkür etti. Canlı, Yüce ailesinin şehre sağladığı katkıların bir ifadesi olarak Belediye Meclisi`nin 7 Eylül 2011 tarihli toplantısında oy birliği ile alınan kararla Üstün Hizmet Belgesi verilmesinin kararlaştırıldığını da sözlerine ekledi. Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ise "Güzel Gümüşhane`mizin, güzel insanları ile iftihar ediyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "Özellikle gurbette yaşayan hemşehrilerimiz burayı unutmuyor. Allah, adı gibi yüceltsin ailemizi. Gayretli bir çalışmaları var. İftihar ediyoruz. Destekleri için teşekkür ediyoruz. Güzel bir kadirşinaslık özelliği gösteriyorlar. Belediyemize de bu vefa duygusundan dolayı teşekkür ediyoruz." GÜMÜŞHANE`YE KALICI ESER SÖZÜ Yapılan konuşmaların ardından Üstün Hizmet Belgesini, Vali Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Canlı`nın elinden alan Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce`nin oldukça duygulandığı ve konuşmakta güçlük çektiği gözlendi

Belgeyi babası merhum Orhan Yüce için aldığını söyleyen Ahmet Yüce, herkese teşekkür etti. Yüce, merhum Orhan Yüce`nin isminin yaşatılması için şehre kalıcı bir eser kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA