Eşini Öldüren Şahıs Yakalandı

Mersin`in Tarsus ilçesinde sokak ortasında eşini silahla vurarak öldürdüğü ileri sürülen şahıs, polisin yaptığı operasyon sonucu Adana`da yakalandı.

Eşini Öldüren Şahıs Yakalandı
Alınan bilgiye göre, 30 Eylül 2011 tarihinde sabah saatlerinde Şehit Mustafa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi`nde börek satmak için işe giden 4 çocuk annesi Hayriye Y. (49), boşanma aşamasında olduğu eşi Mustafa Y. (55) tarafından silahla 2 el ateş edilerek öldürüldü.

Yakıcı, cinayetten sonra otomobil ile olay yerinden kaçtı.

Olayın meydana geldiği tarihten itibaren Mustafa Y.`yi yakalamak için çalışma yapan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Adana, Mersin, Adıyaman, Mardin illerinde ve Tarsus`un bazı köylerinde ve saklanabileceği düşünülen balıkçı barınaklarında, sahile yakın olan küçük adacıklarda aramalar yaptı. Asayiş Büro ekipleri, Mustafa Y.`nin irtibat kurabileceği 52 adrese çeşitli tarihlerde baskın yaptı.

Geceli gündüzlü yapılan çalışmalar sonucu çemberi daraltan polis ekipleri, teknik takip sonucu şüpheli Mustafa Y.`nin, Adana`da Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesi`nde babasına ait olduğu iddia edilen evde saklandığını tespit etti. Tarsus polisi, Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma başlatarak operasyon için düğmeye bastı. Mustafa Y.`nin saklandığı evi saran polisler baskın düzenledi. Şahsı etkisiz hale getiren polisler, cinayette kullanılan 9 mm çapındaki Baretta marka tabancayı ve bu tabancaya ait 5 adet mermiyi ele geçirdi. Şüpheli Mustafa Y., ifadesi alınmak üzere Adana`dan Tarsus`a getirildi. Y., emniyete getirilişi sırasında kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına "İyi çekin, madalya takacaklar size" derken, cinayeti neden işlediniz sorusuna "Namusumu temizledim" cevabını verdi.
Kaynak: İHA