Çin Masalı, Bursalılarla Buluştu

Dünya turnesine çıkan Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu, 2012 yılının Türkiye’de ‘Çin Kültür Yılı’ olarak kutlanacak olmasından dolayı, fizik kurallarını altüst eden gösterilerini, Bursa’da sahneledi.

Çin Masalı, Bursalılarla Buluştu
2 gün boyunca Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) Bursalılarla bir araya gelen topluluk, muhteşem bir görsel şölene imza attı.
Türkiye’deki ikinci gösterisini Bursa’da yapan ekip, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür AŞ ile Püren Organizasyon işbirliğiyle sanatseverlerle bir araya geldi. Bir bisiklete 15 kişi binebilen sporculardan oluşan topluluk, yerçekimine meydan okuyan gösterileriyle izleyicilerin nefesini kesti.
Kurulduğu 1950 yılından bu yana 80′i aşkın ülkede binlerce gösteri yapan, ulusal akrobasi yarışmalarında 18 altın madalya kazanan ve ‘Çin Masalı’ olarak da bilinen topluluk, ‘Harikulade Akrobasi’ anlamına gelen ‘Spectacular Acrobatics’ adlı gösteriyle Bursa’da heyecanlı anlara adını yazdırdı. İki gün boyunca Merinos AKKM’de 4 gösteriyle Bursalılar için sahneye çıkan topluluk, gösteri sırasında sık sık vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.