Boydak: Yaptığımız Hayırlar, İşlerimize De Hayır Getiriyor

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, yurtlara, yuvalara ve eğitim kurumlarına yaptıkları desteklerin işlerine maddi manevi bereket kattığını söyledi.

Boydak: Yaptığımız Hayırlar, İşlerimize De Hayır Getiriyor
Boydak, başarılarının temelinde ailevi değerlerin yer aldığını ifade etti.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile holdingin CEO’su Memduh Boydak, Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD)`nin konuğu oldu. Özel Kılıçaslan Koleji`nde düzenlenen programda konuşan KAHİAD Başkanı Murat Baran, konferansa gelen herkese teşekkür etti.

Boydak Holding CEO`su Memduh Boydak da bölge iş adamlarının ihracata yönelik tecrübelerini paylaştığı programda, iş hayatına ilişkin başarı hikâyesini anlattı. Boydak, iş dünyasındaki başarılarının sırlarını Kırşehirli iş adamlarıyla paylaştı. Boydak, şunları söyledi:
"Sivil toplum kuruluşlarının hayatımızın her alanında önemli yeri var. Ülkenin demokratikleşmesinde önemli katkıları var. Türk insanı ne zorlukları aşmıştır. Bu, bizim gözümüzü korkutmasın. Yönetebileceğimiz riskleri göze almalıyız. Boydak İstikbal Markası, 1957`de iki kardeşin ortaklaşa kurduğu atölyeden meydana gelmiştir. Zaman zaman anlatıyorum, bizim şirketlerimizde 1. kuşakla 3. kuşak birlikte iş yapıyor. Bizim şirketlerimizde kuşak çatışması yoktur. Kurumsallaşma olmadan markalaşma olamaz. 2011`den sonrası için, her şirketin olduğu gibi bizim de hedeflerimiz dünya markası olmak."
Boydak Holding`in başarısının temelinde ailevi değerlerin yer aldığını ifade eden Memduh Boydak, aile büyüklerinin kendilerine kazandırdığı değerlerle kurumsal değerleri inşa ettiklerini kaydetti.

"BAŞARIDA `BİZ` BAŞARISIZLIKTA `BEN` DİYORUM"
Boydak Holding’deki en önemli ailevi değerlerden birinin paylaşma kültürü olduğuna işaret eden Boydak, aile büyüklerinin şu tavsiyesini dinleyenlerle paylaştı: “İmkânlarınız ve şartlarınız ne olursa olsun mütevazı ve müzakere edebilir olun, yüksek yerden bakmayın. İş yerlerindeki ilişkinin eve taşınması olayında da olumsuzluklar meydana gelebiliyor. Başarıyı çoğullaştırmak adına birlik ve beraberliği güçlendirici ‘biz’ cümlesini kullanmaktan imtina ediyor, sadece başarısızlığı üstlenmek adına ‘ben’ diyoruz. Başarıda her senemiz bir öncekinden daha verimli olmak zorundadır. İnsan kaynakları, şirketleri ayakta tutacak en önemli, en değerli kaynaklarından bir tanesidir.”
Şirketlerinin başarısındaki önemli etkenlerden birinin de satış sonrası hizmet olduğunu belirten Memduh Boydak, eğitim hizmetlerine önem verdiklerini, bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerine destek olduklarını söyledi.
“Çeşitli yurtlar, yuvalar, eğitim kurumlarına desteklerimiz, işimize hem maddi hem manevi bereket katan unsurlardır.” diyen Boydak, sözlerine şöyle devam etti: “Bunları, bir şeyler anlatmak için anlatmıyorum. Yıllardır babamızdan böyle gördük. Bir şekilde şirketinize, bir tarafından hayır ya da sosyal sorumluluk faaliyetleri bulaştırın ki kazançlı çıkın.”
Memduh Boydak’tan sonra kürsüye gelen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise bugüne nasıl geldiklerini ve bu başarının sırlarını katılan iş adamlarıyla paylaştı.

Hoş sohbetlerin yapıldığı konferans, daha sonra ödül töreniyle son buldu. Konferansa; Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, KAHİAD Başkanı Murat Baran, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ve iş adamları katıldı.