Bornova’da 4 Bin Kaşif Adayı Var

İzmir Bornova Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kurduğu Genç Kaşifler Bilim Evi, 4.

Bornova’da 4 Bin Kaşif Adayı Var
yılına girerken 4 bin öğrenci sayısına ulaştı. Fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematiği deneylerle öğrenmek isteyen ilköğretim öğrencileri için yeni kayıtlar 22 Aralık’a kadar devam ediyor.
2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 3 bin 800 ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisi eğitim gördü. Üçer aylık dönemler halinde verilen fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik eğitimlerinde 13’üncü döneme girilirken öğrenci sayısı da dört bini bulacak. Genç Kaşifler Bilim Evi’ne yeni dönemde 220 dördüncü sınıf öğrencisinin kaydı yapılacak. 13’üncü dönem 2 Ocak’ta başlayacak.

Çamdibi’ndeki BELGEM Dershanesi binasında verilen eğitimlerde tamemen deneysel ve görsel uygulamalarla bilimsel çalışmalar yapan öğrenciler, geleceğin bilim insanları olma yolunda önemli bir adım atıyor. Haftada iki gün Bilim Evi’ne gelip beyaz önlüklerini giyen geleceğin bilim insanları, fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik laboratuvarlarında deneyler yapıyor.