Üniversite Sınavına Hazırlanan Vanlı Öğrencilerden Taban Puan Talebi

Geçen hafta açılışı yapılarak eğitim çalışmaları başlatılan Van Belediyesi Sami Dinç Eğitim Destek Evi öğrencileri, deprem dolayısı ile yaklaşık 2 aydır ders çalışamadıklarına dikkat çekerek, üniversite sınavlarında ek taban puanı verilmesini istedi.

Üniversite Sınavına Hazırlanan Vanlı Öğrencilerden Taban Puan Talebi
Kısa bir süre önce çadırda açılışı yapılan Van Belediyesi Sami Dinç Eğitim Destek Evi çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Zor şartlar altına eğitim gören öğrenciler, yıl sonunda önemli bir başarıya imza atacaklarına inanıyor. Çadırlarda bir yandan psikolojik destek verilirken, diğer yandan da öğrenciler görsel materyallerle sınava hazırlanıyor

Öğrencilerden Altın Gündoğdu, kaldıkları çadır evlerde ders çalışamadıklarını belirterek, "Van Belediyesi`nin kurduğu Eğitim Destek Evi, biz öğrencilerin mağduriyetini ortadan kaldırdı. Umuyorum ki ben ve bütün arkadaşlarım bu zorlu şartlarda başarılı oluruz" dedi.

Depremden kaynaklı 2 ay gibi bir kayıplarının olduğunu aktaran öğrencilerden Dilan Yıldız ise, "Hayallerimiz var ve biz bu hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Daha önce de eğitim aldığımız destek evinin açılması bizim için çok önemli oldu. Hem hocalarımızın hem de belediyemizin bize sunduğu bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

"Bu deprem evlerimizi, iş yerlerimizi ve kentimizi yıksa bile hayallerimizi asla yıkmayacak" diyen Sevda Canlı da Eğitim Destek Evi`nde bulanan tüm öğrencilerin başarıyı yakalamak için var güçleri ile çalışacaklarını belirtti.

Orhan Kurt adlı öğrenci ise, "Bu deprem birbirimize daha çok kenetlenmeyi, daha çok sevmeyi ve saymayı gösterdi. Olumsuz yanlarıyla beraber olumlu davranmayı öğretti. Bu zorlu günlerde öğretmenlerimizin de yanımızda olması bize yardımlaşmayı ve dayanışmayı bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

"Depremi unutmadık ve bu deprem bizi hedefimizden ayıramaz" diyen Destek Evi öğrencilerden Nurullah Umar da, "İlk depremde hayatını kaybeden Sami Dinç öğretmenimizi saygıyla anıyorum. Onun bize ve dershanemize verdiği emekleri asla boşa çıkarmamak için daha çok çaba sarf edeceğiz. Tüm imkan ve koşullarımızı seferber edip bizler için bu kadar emek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Bekir Kaya ve tüm öğretmenlerimize layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Neslişah Kahraman isimli öğrenci, "Şehirde dolaşan kirli bilgiler, ders çalışmalarımızı psikolojik olarak etkiliyor. Artık bu söylentilerin son bulmasını istiyorum" derken, Hacer Alim ise, "Bizler yaklaşık iki aydır eğitim göremiyorduk. Depremden dolayı psikolojik ve ekonomik olarak olumsuz etkilendik. Buradan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dershanemizi açmakla bize çok büyük yardımı oldu. Eğitim olarak diğer illerden iki ay geri kalmamıza rağmen umutlarımızı yitirmedik. Çadırlarda çalışmaimkanımız kısıtlı. Eskiden evlerimizde kendimize ait odalarımız vardı ama şu an çadırlarda 10 kişi bir arada kalıyoruz. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM`ye çağrıda bulunmak istiyorum. Yaşadığımız felaket ve bu zorlu şartlardan dolayı biz Vanlı öğrencilere 20 ile 30 arası taban puan verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitim Destek Evi Kürt Dili öğretmenlerinden Selim Özkan, yaşanan iki depremin kendilerini çok etkilediğini belirterek, özellikle öğrencilerin depremin etkisi altında kaldıklarını söyledi. Dershaneyi depremde hayatını kaybeden Sami Dinç`e adadıklarını aktaran Özkan, "Bu inançla çadırda eğitimize devam ettik. Bu imkanları bize sağlayan başta Belediye Başkanımız Bekir Kaya ve bütün belediye çalışanlarına yardımlarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu koşullarda öğrencilerimizin çok başarılı olacağınainanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Öğretmenlerden Süleyman Çelebi ise, "Öğrencilerimizin hayallerinden, umutlarından ve geleceğe dair plan-projelerinden geri kalmamaları için belediyemizin desteğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sınava girecek öğrencilerimiz 2 aydır ders çalışamıyor. Bundan dolayı bir taban puan uygulaması ya da kontenjan ayrılması konusunda bir düzenleme yapılmasının öğrencilerimiz için yeni bir umut ve moral olacağı kanaatindeyiz" dedi.
Kaynak: İHA