Toki'den Ev Piyangosu

Bursa`nın Gürsu ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi`nin (TOKİ) yaptığı bin daire, kura ile sahiplerini buldu.

Toki'den Ev Piyangosu
Bursa Atatürk Spor Salonu, kurayı heyecanla bekleyen vatandaşlar tarafından hınca hınç dolduruldu. TOKİ`nin yaptığı C1, B1 ve DY tipi toplam bin 8 daire için 8 bin 455 normal başvuru yapılırken, 6 şehit yakını, 21 gazi ile 533 engelli vatandaş da kuraya katıldı. Şehit yakınlarına doğrudan daire sahibi olma hakkı verilirken, gazi ailelerinden 17 ve engelli vatandaşlardan 45`i bu haktan yararlandı.

TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Niyazi Özdemir, bugüne kadar yaptıkları konut sayısının 517 bine ulaştığını, 20 adet 100 bin nüfuslu şehir kurduklarını, toplam 800 bin kişiye direkt ve dolaylı istihdam sağladıklarını vurguladı. Özdemir, yaptıkları dairelerin 83 bininin lüks olduğunu, buradan elde ettikleri kaynakla da alt ve orta kesime hitap eden sosyal konut projelerine imza attıklarını ifade etti.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ise, göreve başladıkları tarihten itibaren yaşanılabilir bir Gürsu inşa etmek için çalıştıklarını, geçmişte hayal olan birçok şeyin artık gerçeğe dönüştüğünü kaydetti. Türkiye`nin sahip olduğu vizyon paralelinde çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Özcü, "Başbakanımızdan büyük düşünmeyi, büyük projeler yapmayı öğrendik. 2023 hedefi doğrultusunda daha ileri bir toplum için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yapılan bu evler, yıllardır kirada oturmak zorundakalan vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dişe konuştu.

Konuşmaların ardından şehit yakınlarının daireleri kura ile belirlenirken, şehit annesi Nazmiye Tandoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Tandoğan, ev sahibi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Kestel`de kirada oturduğunu belirten teknisyen Volkan Surlu da yıllardır ev sahibi olmanın hayalini kurduğunu belirtti. TOKİ`ye teşekkür eden Surlu, bütün kiracıların ev sahibi olması için dua etti.

Tekstil işçiliği yapan talihlilerden Murat Öztürk ise, mutluluğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini, uzun süredir kiracı olduğunu, artık kendi evinde oturacağını belirtti. Bütün akrabalarının telefonla müjdeli haberi aldığını söyleyen Öztürk, herkesin bu mutluluğu tatmasını diledi.
Kaynak: İHA