Şarkışla’da Mevlana'yı Anma Programı Düzenlendi

Sivas`ın Şarkışla ilçesinde Hazreti Mevlana`nın 738.

Şarkışla’da Mevlana'yı Anma Programı Düzenlendi
vuslat yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Şarkışla Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Şarkışla Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Sipahi, Mevlana’nın asırlar öncesinde bu topraklara ektiği sevgi ve hoşgörü tohumlarının sadece bu coğrafyada yaşayan insanların değil tüm dünya insanlarına örnek olduğunu belirtti.
Sipahi, "Mevlana asırlar öncesinde insanlığa hoşgörü sevgi ve kardeşliği aşılayan tohumları dünya görüşünü bu topraklara attı. Mevlana ölümü bir ayrılık değil vuslat olarak gördü ve sevdiğine kavuşmanın aşkıyla yaşadı. Günümüzde Mevlana’yı anmaktan çok onu anlamak ve hoşgörüsünü sevgi anlayışını hayatımıza ve çevremizdekilere yansıtmak gerekir.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt ise "Maddeci anlayışın olduğu günümüzde Mevlana gibi düşünen insanlara çok daha ihtiyacımız var.” diye konuştu.
Program daha sonra Mesnevi`den derlenen şiir dinletisi ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dok. Yüksel Göztepe`nin `Mevlana’yı Anlamak` başlıklı konuşması ile devam etti. Programın sonunda Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sema gösterisi izleyenler tarafından beğenildi.