Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu bölgelerinde görülecek yağışlara ilave olarak batı kesimler öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Yurtta Hava Durumu
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu`nun güney ve batısı ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz`in batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde görülecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı bulutlu 13 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde bekleniyor) 16 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor) 17 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı bulutlu 17 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15 Erzurum: Parçalı bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor) -4 Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7
Kaynak: İHA