'yunanistan İflas Edecek'
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, birçok euro bölgesi ülkesinin iflasın eşiğinde olduğunu belirterek, Yunanistan`ın iflas edeceğini ileri sürdü.

Türkiye`de her yere medeniyeti ve en iyi hizmeti götüren Karayolları Köy Hizmetleri işçilerinin olduğunu söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Yeni adıyla İl Özel İdarelerdir. Bu teşkilatlarımız özenle hizmet yapmalarına rağmen maalesef kamuoyunda hiç çalışmadan maaş alıyor gibi lanse ediliyor. Bu nedenle Köy Hizmetleri`nden İl Özel İdaresi`ne gelen arkadaşlarımıza siyasi iktidarlarımız gittikleri illerde `köylere bu kadar asfalt yaptırdık, bukadar içme suyu getirdik` diye övünürler ama kamuoyunda `İl Özel İdaresi işçileri çalışmıyor, çalışmadan para alıyorlar` diye dedikodular geziyor. Karayolları`nda taşeron sistemi var. Karayolları`nda 10 bin tane kadrolu işçi var. 9 bin 800 tane de taşeron işçi var. Biz Karayolları`nda bu sistemi örgütlenerek düzeltmeye çalıştık. Örgütlendikten sonra maalesef ihale sistemini Karayolları Genel Müdürlüğü değiştirmeye kalktı ve onla ilgili çalışmalar yapılıyor. Daha önce 800 milyon liraya mal olacak bir iş,yeni yapılacak olan ihale sistemi ile 13 milyara mal oluyor" şeklinde konuştu.
2005 yılından bugüne kadar işçilerle aile ortamında çalıştıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Biz iş barışına ve iç barışa çok önem veriyoruz. Bunu yaparken insanımıza götüreceğimiz hizmetlerde köyün en ücra köşesindeki vatandaşımıza hizmet götürürken bizim oradaki elimiz kolumuz olan işçilerimiz ile aile ortamı oluşturduğumuzda hizmetlerimizin daha düzgün ve daha verimli olduğunu gördük. Samsun`un 940 köyüne hizmet götürmeye gayret ettik" dedi.
Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
