Van Belediye Başkanı Kaya Yüksekova Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Yüksekova Belediyesi`ni ziyaret ederek ilçeye yerleştirilen 730 Vanlı depremzedenin durumuna ilişkin bilgi aldı.

Van Belediye Başkanı Kaya Yüksekova Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Kaya, göç ile Van`ın 3`te 2`sinin boşaldığını belirterek kentte hala yardımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van`da yaşanan depremin ardından BDP ve belediyeler tarafından başlatılan "Evimi Vanlı Kardeşimle Paylaşıyorum Kampanyası" kapsamında Hakkari`nin Yüksekova ilçesine yerleştirilen ailelerin durumuna ilişkin bilgi almak üzere Yüksekova Belediyesi`ni ziyaret etti. Sabah saatlerinde önce Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ve Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora`yı makamında ziyaret eden Kaya, ardından Bora ile beraber Kriz Masası`nı ziyaret etti.

Kriz Masası yetkilileri, depremden bu yana Van`a yapılan yardım ve Yüksekova`ya gelen depremzedeler ile ilgili belediye başkanlarına bilgi verdi. 730 ailenin başvurduğunu belirten yetkililer, başvuran ailelerden 260`ına ev bulunduğu söyledi. Geri kalan ailelerin de Yüksekovalı ailelerle birlikte kaldığını belirten belediye yetkilileri, ailelere gıda yardımının da yapıldığını söyledi.

Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Sosyal Yardımlaşma Derneği`ne ailelerin yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını iddia eden Belediye Başkanı Ercan Bora ise, "Ödenek olmadığı gerekçesiyle yapılmayan yardımların önümüzdeki günlerde yapılacağını beyan etmişlerdir" dedi.

Belediye ve vatandaşlar tarafından yapılan yardımların onur verici olduğunu ifade eden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "İlk günden bugüne kadar Yüksekova halkı ve belediyenin yardımları bizlere güç vermiştir. Yurttaşlarımızın Yüksekova`da emin ellerde olduğunu gördüm. Destekler ilk günkü gibi olmasa da devam ediyor. Van ve Erciş`in yardımlara ve desteklere ihtiyacı vardır. Van`daki göç olayı ise devam ediyor. Van`ın 3`te 2 si boşalmış durumda" diye konuştu.

Van`ın halen yardımlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Kaya, "Duyarlılığın artması ve kendi kendimize yetecek duruma gelmemiz sevindiricidir" dedi.
Kaynak: İHA