Dünya Özgürlük Güzeli, Gülçin Karakuş Oldu

Kosova`da düzenlenen Miss Freedom Of The World (Dünya Özgürlük Güzeli) güzellik yarışmasını Türkiye`yi temsil eden Gülçin Karakuş kazandı.

Dünya Özgürlük Güzeli, Gülçin Karakuş Oldu
Kosova`nın düzenlediği ilk uluslararası güzellik yarışması olan Miss Freedom Of The World`de birbirinden güzel 15 ülkeden aday birincilik için yarıştı. Kosova`da ilk kez düzenlenen güzellik yarışmasına Kosova`nın yanı sıra Namibya, Türkiye, Hırvatistan, Slovakya, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, İngiltere, Slovenya, Güney Kore, Kanada, Karadağ, Hollanda ve Rusya`dan güzeller katıldı.

Kosova`nın ilk kez uluslararası düzeyde ev sahipliği yaptığı güzellik yarışmasında güzeller podyumda gösterdikleri hünerleriyle geceye ayrı bir renk katarak Kosovalılara unutulmaz bir gece yaşattı. İlk olarak yöresel kıyafetler ile podyuma çıkan adaylardan Kosova`yı temsil eden Artana Bytyqi ve Arnavutluk`u temsil eden Suljada Buna podyuma Kosova bayrağıyla birlikte çıktı. Prizren Miss Freedom Mankenlik Ajansı`nın organize ettiği gece, bikini gösterisiyle devam etti. Güzellikleriyle hayranlık uyandırangüzeller, podyumda yıldızlaştı. Güzellik yarışması, birbirinden güzel elbiselerle podyumda süzülen güzellerin defilesiyle devam etti

Sıra dereceye girenleri açıklamaya geldiğinde nefesler tutuldu. Yarışmada 20 yaşındaki Türkiye güzeli Gülçin Karakuş birinciliği kazandı. Gözyaşlarına hâkim olamayan Karakuş, yaptığı açıklamada bu sonucu beklemediğini ifade etti. Kosova`yı çok sevdiğini belirten Karakuş kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi. Yarışmada ikinciliği kazanan Slovakya güzeli Klaudia Raczova da yarışmada aldığı dereceden son derece mutlu olduğunu belirtti

Jüri tarafından beşinciliğe layık görülen İngiltere güzeli Selima Junior Redford, "İlk 5`te olmak benim için büyük bir sürpriz oldu. 5`inci olmaktan gurur duymaktayım. Türkiyeli güzel en iyi arkadaşımdı. Tanıştığımızdan beri bana çok yardımcı oldu. Bu birinciliği ondan daha fazla hak eden olmazdı. Birinci olmasından dolayı çok mutluyum. Mutluluktan şu an ağlayabilirim" diye konuştu.
Kaynak: İHA